Kawa w biurze jest niezbędna – wie o tym każdy pracownik i każdy dobry szef. Rano pomaga się rozbudzić, w południe podtrzymać efektywność, a przed końcem pracy pomaga w dokończeniu zaplanowanych zadań. Kawa do biura powinna przede wszystkim być uniwersalna, jeśli chodzi o smak. Piją ją przecież nie tylko pracownicy, ale także klien...
Kawa w biurze jest niezbędna – wie o tym każdy pracownik i każdy dobry szef. Rano pomaga się rozbudzić, w południe podtrzymać efektywność, a przed końcem pracy pomaga w dokończeniu zaplanowanych zadań. Kawa do biura powinna przede wszystkim być uniwersalna, jeśli chodzi o smak. Piją ją przecież nie tylko pracownicy, ale także klienci czy kontrahenci. W Qualiashop.pl znajdziesz kawy, które będą odpowiednie do ekspresu w Twoim biurze.
Najczęściej spotykanym ekspresem do kawy w biurach jest zdecydowanie ekspres automatyczny. Pozwala on na szybkie przygotowanie dużych ilości kaw. Preferencje w biurze mogą być różne – jedni pracownicy będą pili tylko czarną kawę i espresso, a drudzy latte z dużą ilością mleka. Kawa do biura powinna być odpowiednia w każdym z tych przypadków.
Jaka kawa do biura?
Najlepsze będą ziarna pochodzące z Ameryki Południowej i Środkowej, czyli m. in. te z Meksyku, Brazylii czy Kolumbii. Nie są one tak kwasowe, jak chociażby kawy z Afryki, dzięki czemu wspaniale pasują do spienionego mleka. Będą one również pasować tym pracownikom, którzy cenią klasyczny, ciężki smak kawy. Z takich ziaren zaparzone espresso lub americano będzie miało niezwykle głęboki i nieco gorzki smak, co z pewnością docenią fani małej czarnej. W takich kawach wyczuwalne aromaty to przede wszystkim gorzka i mleczna czekolada, orzechy i karmel. Te smaki dobrze komponują się ze słodkim mlekiem, dzięki czemu każdy miłośnik cappuccino i cafe latte, będzie mógł pozwolić sobie na chwilę przerwy z pyszną, mleczną kawą.
Najlepsze kawy do biur
W Qualiashop.pl znajdziesz kawy do biur, które spełniają wszystkie te wymogi. Proponujemy kawy od znanych i cenionych producentów: włoskich marek Vergnano, Carraro, Illy, a także z warszawskiej palarni kawy Coffelab. Zapraszamy również do zapoznania się z naszą autorską ofertą kaw do biura Qualia, wypalanych na miejscu, w naszej palarni.
Kawa do biura to bardzo ważna kwestia, dlatego nie warto iść tutaj na skróty. Dzięki kawie dobrej jakości, motywacja i efektywność pracowników może się znacząco poprawić, a to przecież jest celem każdej organizacji.
MniejData palenia: 25.04.2022r. Profil sensoryczny: Liczi / Kwiaty / Mleczna czekolada Kraj: Kolumbia Region: Nariño Obróbka: Natural Odmiana: Bourbon Wysokość upraw: 1750 m.n.p.m. Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.
Data palenia: 25.04.2022r. Profil sensoryczny: Melon miodowy / Kwiaty / Cytrusy / Herbata / Cukierki śmietankowo-truskawkowe Kraj: Kolumbia Region: Nariño Obróbka: Honey Odmiana: Caturra Wysokość upraw: 1750 m.n.p.m. Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.
Data palenia: 25.04.2022r. Profil sensoryczny: Kwiaty / Cytrusy / Jabłko / Karmel / Banany Kraj: Kolumbia Region: Nariño Obróbka: Washed Odmiana: Caturra Wysokość upraw: 1750 m.n.p.m. Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 4/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Marcepan / Gorzka czekolada
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Ciasto cytrynowe / Mleczna czekolada
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 3/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech włoski / Karmel
Profil sensoryczny: Karmel / Miód / W tle cytrusy Skład: Brazylia Yellow Bourbon Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 2,5/4 Skład: Arabica
Profil sensoryczny: Marcepan / Karmel / Wiśnie w Czekoladzie Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 2,5/4 Skład: arabica Kraj: Brazylia Yellow Bourbon / Rwanda Mabanza / Kolumbia Medellin Region: Minas Gerais / Kivu Lake / Antioquia Obróbka: Sucha / Semi washed / Myta Odmiana: Yellow Bourbon / Bourbon, Jackson / Typica, Bourbon
Profil sensoryczny: Kwiaty / Migdały / Limonka Słodycz: 3,5/4 Kwasowość: 2,5/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Kraj: Kostaryka San Rafael Region: Tarrazu Obróbka: Myta Odmiana: Caturra, Catui Wysokość upraw: 1200-2000 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod przelewowe metody parzenia.
Profil sensoryczny: Czekolada / Maliny / Limonka / Zielona herbata Kraj: Brazylia / Etiopia / Honduras Region: Cerrado, Coromandel / Yirgacheffe / Santa Barbara Obróbka: Naturalna, kontrolowana fermentacja / Naturalna / Honey Odmiana: Paraiso mg / Heirloom / Pacas Wysokość upraw: 1100 / 2075 / 1600 m.n.p.m Słodycz: 3,5/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 2,5/4
Data palenia: 25.04.2022 r. Profil sensoryczny: Limonka / Ciemny rum / Śliwki / Czekolada / Zioła Słodycz: 4/4 Kwasowość: 2,5/4 Moc: 1,5/4 Skład: 100% Arabica
Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Kwiaty / Migdały / Cytrusy Słodycz: 4/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 2/4 Skład: arabica Kraj: Kostaryka San Rafael Region: Tarrazu Obróbka: Myta Odmiana: Caturra, Catui Wysokość upraw: 1200-2000 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod tradycyjne metody parzenia.
Data palenia: 28.02.2022r. Profil sensoryczny: Karmel / Cytrusy / Truskawka Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: 100% Arabica
Data palenia: 25.04.2022r. Kraj: Kolumbia Region: Nariño Wysokość upraw: 1750 m.n.p.m. Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia. Spakowane 2 dni po paleniu, z użyciem azotu, aby jak najdłużej zachować świeżość!
Profil sensoryczny: Ciasto Marchewkowe / Karmel / Cedr Słodycz: 3/4 Kwasowość: 0,5/4 Moc: 3,5/4 Skład: Robusta 40% i arabica 60% Kraj: Kolumbia Medellin/ Rwanda Mabanza/ Tanzania Bukoba / Uganda Kaweri Region: Antioquia / Kivu Lake / Kagera / Mubende Obróbka: Myta / Semi washed / Myta / Sucha Odmiana: Typica, Bourbon / Bourbon, Jackson/ Robusta / Robusta
Data palenia: 25.04.2022r. Profil sensoryczny: Czerwona pomarańcza / Różowy grejpfrut / Limonka / Kwiaty Kraj: Kolumbia Region: Nariño Obróbka: Washed Odmiana: Maracaturra Wysokość upraw: 1750 m.n.p.m. Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.
Data palenia: 07.02.2022r. Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Słodkie jagody Kraj: Gwatemala Region: Huehuetenango Obróbka: Myta Odmiana: Caturra, Bourbon, Catuai Profil palenia kawy: pod alternatywne metody parzenia Kwasowość: średnia Dekofeinizacja: CO2
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 3/4 Skład: 80% arabica, 20% robusta Profil sensoryczny: Czekolada / Orzech Arachidowy / Karmel
Profil sensoryczny: Kwiaty / Migdały / Limonka Słodycz: 3,5/4 Kwasowość: 2,5/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Kraj: Kostaryka San Rafael Region: Tarrazu Obróbka: Myta Odmiana: Caturra, Catui Wysokość upraw: 1200-2000 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod przelewowe metody parzenia.
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 0,5/4 Moc: 3,5/4 Skład: 20% robusta | 80% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Wanilia / Orzech laskowy
Profil sensoryczny: Czekolada / Maliny / Limonka / Zielona herbata Kraj: Brazylia / Etiopia / Honduras Region: Cerrado, Coromandel / Yirgacheffe / Santa Barbara Obróbka: Naturalna, kontrolowana fermentacja / Naturalna / Honey Odmiana: Paraiso mg / Heirloom / Pacas Wysokość upraw: 1100 / 2075 / 1600 m.n.p.m Słodycz: 3,5/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 2,5/4
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 3,5/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzechy laskowe / Miód gryczany
Profil sensoryczny: Wiśnia w Czekoladzie / Marcepan Słodycz: 3,5/4 Kwasowość: 2,5/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Kraj: Rwanda Mabanza Region: Dystrykt Karongi, okolice jeziora Kivu Lake Obróbka: Semi washed Odmiana: Bourbon, Jackson Wysokość upraw: 1600-2000 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod tradycyjne metody parzenia.
Profil sensoryczny: Wiśnia w Czekoladzie / Marcepan Słodycz: 3,5/4 Kwasowość: 2,5/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Kraj: Rwanda Mabanza Region: Dystrykt Karongi, okolice jeziora Kivu Lake Obróbka: Semi washed Odmiana: Bourbon, Jackson Wysokość upraw: 1600-2000 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod tradycyjne metody parzenia.
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 3,5/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzechy laskowe / Miód gryczany
Profil sensoryczny: Ciasto Marchewkowe / Karmel / Cedr Słodycz: 3/4 Kwasowość: 0,5/4 Moc: 3,5/4 Skład: Robusta 40% i arabica 60% Kraj: Kolumbia Medellin/ Rwanda Mabanza/ Tanzania Bukoba / Uganda Kaweri Region: Antioquia / Kivu Lake / Kagera / Mubende Obróbka: Myta / Semi washed / Myta / Sucha Odmiana: Typica, Bourbon / Bourbon, Jackson/ Robusta / Robusta
Profil sensoryczny: Marcepan / Karmel / Wiśnie w Czekoladzie Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 2,5/4 Skład: arabica Kraj: Brazylia Yellow Bourbon / Rwanda Mabanza / Kolumbia Medellin Region: Minas Gerais / Kivu Lake / Antioquia Obróbka: Sucha / Semi washed / Myta Odmiana: Yellow Bourbon / Bourbon, Jackson / Typica, Bourbon
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 0,5/4 Moc: 3,5/4 Skład: 20% robusta | 80% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Wanilia / Orzech laskowy
Profil sensoryczny: Karmel / Miód / W tle cytrusy Skład: Brazylia Yellow Bourbon Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 2,5/4 Skład: Arabica
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 3/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech włoski / Karmel
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Ciasto cytrynowe / Mleczna czekolada
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 3/4 Skład: 80% arabica, 20% robusta Profil sensoryczny: Czekolada / Orzech Arachidowy / Karmel
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 4/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Marcepan / Gorzka czekolada
Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności