Szczecińskie Klimaty

Jest 16 produktów.

Szczecińskie Klimaty - kawy ze Szczecina

Szczecińskie Klimaty to linia autorskich, wyjątkowych kaw nawiązujących nazwami i opakowaniami do Szczecina - miasta z którego się wywodzimy i w którym mieści się nasza palarnia kawy. Za dobór zielonego ziarna, przygotowanie odpowiednich profili palenia oraz wypalanie tych aromatycznych kaw odpowiada nasz...

Szczecińskie Klimaty - kawy ze Szczecina

Szczecińskie Klimaty to linia autorskich, wyjątkowych kaw nawiązujących nazwami i opakowaniami do Szczecina - miasta z którego się wywodzimy i w którym mieści się nasza palarnia kawy. Za dobór zielonego ziarna, przygotowanie odpowiednich profili palenia oraz wypalanie tych aromatycznych kaw odpowiada nasz head roaster i obecny Mistrz Polski Roasting - Paweł Drzażdżewski.

Projekt opakowań kaw z linii Szczecińskie Klimaty

Do współpracy nad rebrandingiem linii kaw Szczecińskie Klimaty oraz projektu nowych opakowań zaprosiliśmy znanego szczecińskiego artystę, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL. Dzięki niemu opakowania naszych kaw są prawdziwymi dziełami sztuki - wyglądają po prostu pięknie i będą wspaniałą pamiątką ze Szczecina! Rysunki nawiązują do nazw kaw i najpopularniejszych miejsc w Szczecinie takich jak: Kino Kosmos, Stocznia Szczecińska, Szczeciński Zalew, Dźwigozaury, Krokusów na Jasnych Błoniach i Szczecińskich Bulwarów na prawym brzegu Odry. 

Kawy z linii Szczecińskie Klimaty - Prezent ze Szczecina

Szczecińskie Klimaty to kawy z segmentu specialty. Cztery z nich przeznaczone są pod espresso (metody tradycyjne) a dwie pod przelewowe metody parzenia (filtr). Kawy w serii są tak różnorodne, że na pewno każdy znajdzie wśród nich swoją ulubioną. Kawy dostępne są w opakowaniach 250 g i 1 kg. 

Kawy ze Szczecina to świetny pomysł na prezent lub pamiątkę z wakacji lub podróży.

Linia kaw Szczecińskie Klimaty

Poznajcie kawy z linii Szczecińskie Klimaty:

SZCZECIŃSKI SZTOS 3.0

Pod tradycyjne metody parzenia

Kawa Sztos! To nie tylko jej nazwa. Niby kolejny – już piąty Szczeciński Sztos w naszej palarni (po Sztosie, Sztosie 2.0, Sztosie 2.1 i 2.2), ale całkiem nowy. Nowy skład i nowe, sztosowe doznania sensoryczne. Edycja 3 .0 to mieszanka trzech rodzajów ziaren arabiki pochodzących z Brazylii (Pinhal), Salvadoru (Los Pirineos) oraz Meksyku (Lorenzo Intzin). Charakteryzuje się wysoką słodyczą. Profil sensoryczny to czekolada deserowa, daktyle oraz cytrusy.

SZCZECIŃSKI PRZELEW 2.1 

Pod przelewowe metody parzenia

Szczeciński Przelew 2.1 to 100% arabica: większość ziaren pochodzi z Brazylii (Brazylia Fazenda Pinhal Yellow Bourbon ),  pozostała część to niespodzianka z segmentu specialty. Kawa charakteryzuje się głębokimi nutami orzechów i kwiatów w  połączeniu ze słodyczą miodu oraz czekolady. W Szczecińskim Przelewie 2.1 wyczuwalna jest także „niespodzianka” smakowa, pochodząca właśnie z ziaren z najwyższego segmentu specialty.

STOCZNIOWA ROBOTA 

Pod tradycyjne metody parzenia

Stoczniowa Robota jest blendem trzech ziaren: robusty z Tanzanii , brazylijskiej arabiki Pinhal oraz arabiki z Kostaryki (San Rafael). Mocna, pobudzająca kawa, w której aż 40% stanowi robusta. Kawa charakteryzuje się słodkimi nutami miodu gryczanego , profil wspaniale uzupełniają aromaty kwiatów i kakao. Stoczniowa Robota to mieszanka dla osób, które cenią kawy o wyrazistym charakterze. ​

ALE KOSMOS 

Pod przelewowe metody parzenia

Kawa Ale Kosmos swoją nazwą nawiązuje do kultowego kina Kosmos. Ziarna pochodzą z Kostaryki San Rafael w obróbce mytej. 100% arabica. Kawa z tego regionu charakteryzuje się głębokim aromatem, cytrusową kwasowością, gładkim wykończeniem, bogatym smakiem oraz średnim body. W tej kawie można odkryć aromaty kwiatów, migdałów oraz wyraźne nuty limonki.

PRAWY BRZEG

Pod tradycyjne metody parzenia

Prawy Brzeg to kawa, która nawiązuje do lokalizacji naszej palarni i głównej siedziby firmy. W skład kawy w 100% wchodzą ziarna arabiki pochodzące z Kostaryki San Rafael. W tym wyjątkowym, bardzo słodkim singlu pod espresso można wyczuć nuty gorzkiej czekolady, kwiatów, migdałów oraz delikatną kwasowość cytrusów. Prawy Brzeg świetnie sprawdza się w kawach mlecznych.

POKUSA KROKUSA

Pod tradycyjne metody parzenia

Pokusa Krokusa jest blendem trzech arabik z segmentu speciality: Brazylii Pinhal, Kostaryki San Rafael oraz Brazylii Fazendy Londriny . Kawa o dobrze zbalansowanej słodyczy i kwasowości. W profilu sensorycznym znajdują się orzechy makadamia, karmel i mirabelki. Nazwa odnosi się do szczecińskich krokusów przy Jasnych Błoniach, których mieszkańcy Szczecina wypatrują na znak nadchodzącej wiosny.








Mniej
Więcej
1 - 16 z 16 produktów
Akceptuj

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności