Pod filtr - przelewowe metody

KAWY WYPALONE POD FILTR

Kawy specialty jasno palone do przelewu. Dynamicznie zmieniająca się oferta ziaren starannie wybranych i wypalonych przed podwójnie utytułowanego Mistrza i Wicemistrza Polski Roasting. Każda z nich jest wyjątkowa i ma niezwykły profil sensoryczny. Wypalone pod filtr, czyli do takich metod jak: aeropress, dripper, chemex czy ekspres przelewowy.


KAWA POD FILTR - PRZELEWOWE METODY PARZENIA

Kawy pod przelewowe metody parzenia, znane również jako kawy do alternatywnych metod, są specjalnie wyselekcjonowanymi ziarnami, które doskonale nadają się do przygotowania kawy za pomocą różnych technik parzenia przelewowego. Charakteryzują się one zrównoważonym smakiem i bogatym aromatem, które najlepiej wydobywają się podczas powolnego i równomiernego przelewania gorącej wody przez zmielone ziarna kawy. 

Do metod przelewowych najlepsze są ziarna z segmentu specialty, wypalone jasno. Wybór kawy zależy od osobistych preferencji, wśród kaw pod filtr możecie znaleźć kwaśne Kenie, herbaciane Etiopie i bardziej klasyczne czekoladowo-orzechowe profile z różnych części świata.

KAWY PRZELEWOWE Z POLSKIEJ PALARNI

Kawy w naszej ofercie wypalanie są w Polsce w szczecińskiej palarni kawy Qualia Caffe. Procesem wyboru ziaren, testowania i wypalania zajmuje się nasz Head Roaster Paweł Drzażdżewski, który jest podwójnie utytułowanym Mistrzem i Wicemistrzem Polski Roasting. Do przelewów proponujemy jedynie kawy specialty, czyli takie najwyższej jakości. Jasne palenie podkreśla naturalną słodycz i kwasowość tych kaw. Ziarna pozyskujemy z małych, lokalnych plantacji, dlatego oferta jest bardzo zmienna. W naszej ofercie kaw wypalonych pod filtr znajdziecie głównie kawy z Afryki i Ameryki Południowej.

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania