Herbata PIAG Tea
HERBATY PIAG - RZEMIEŚLNICZA HERBATA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Herbaty PIAG śmiało można nazwać rzemieślniczymi. Każda herbata jest ręcznie mieszana i konfekcjonowana w Polsce. Właściciele biorą czynny udział w poszukiwaniu nowych smaków, wymyślaniu nazw i grafik. Za wykonywanie grafik odpowiada córka właścicieli - utalentowana polska graficzka i artystka.
Cała marka od nazwy, poprzez opakowania i oczywiście zawartość jest dokładnie przemyślana i cały czas dopracowywana. Właściciele są świetnymi ludźmi, których można słuchać godzinami. Jak mówi Agnieszka sami musieli się “doktoryzować” we wszystkich aspektach swoich produktów od biologii (budowa liścia herbaty), poprzez chemię (substancje i procesy zachodzące w liściu), po rodzaje kartonów i nadruku. Na przykład podczas testów okazało się, że torba dwuwarstwowa w puszkach nie zatrzymuje odpowiednio aromatu i trzeba było zastosować trzywarstwowe torby.
HERBATY PIAG - DBAŁOŚĆ O DETALE I ŚRODOWISKO
Puszki, w które zapakowane są herbaty sypane PIAG TEA są piękne i kolorowe nie tylko dlatego żeby cieszyć nasze oczy, ale także dlatego, żeby bez skrępowania można byłoby ich ponownie użyć - do ponownego napełnienia herbatą, do przechowywania innych produktów sypkich lub do wykonania oryginalnych świec. Saszetki oraz etykiety natomiast są biodegradowalne. Wykonane z materiału PLA strukturą, wyglądem i zachowanie przypominającego jedwabne saszetki (dlatego do takich są zaliczane w naszym sklepie podczas filtrowania). Saszetka wykonana jest w taki sposób, aby herbata w jej wnętrzu mogła się rozwinąć i oddała cały swój potencjał - smak i aromat.
Każdy złoty element - logo i nazwa - są wytłaczane na opakowaniach. Puszki i kartoniki prezentują się naprawdę ekskluzywnie zapowiadając to co jest w środku. Herbaty zawierają tylko naturalne składniki: liście herbaty, kwiaty, przyprawy, owoce i naturalne aromaty.
HERBATY PIAG - NUMERY NA OPAKOWANIACH
Herbaty mają przypisane numery - to wyjście właścicieli naprzeciw osób, które nie wiedzą jak i krępują się wypowiadać niektóre nazwy. Bez wątpienia numer 200. łatwiej jest wypowiedzieć niż Wake Me Up! Breakfast. Każdy miłośnik herbaty musi spróbować tych herbat od teoretycznie klasycznych, lecz jednak autorskich Earl Grey i English Breakfast poprzez Sweet, Sweet Cinnamon, czyli bestsellerowe połączenie czarnej herbaty ze słodkim cynamonem do Funky Guy, gdzie główną gwiazdą jest rokitnik. Dla nieprzekonanych polecam szczególnie Constellation- czyli mix 13 najpopularniejszych smaków herbaty PIAG TEA. Markę znajdziecie między innymi w ekskluzywnych hotelach i restauracjach wyróżnionych przez Przewodnik Michelin.