- News
- 0 polubień
- 690 odwiedzin
- 0 komentarzy
Połączenie cytryny i herbaty wydaje się równie naturalne jak barszczu i uszek oraz kawy i mleka. Cytryna zawiera bardzo mało kalorii i cukru, za to dużo smaku i aromatu. Możesz spróbować dodać sok z cytryny i/lub plasterki cytryny do każdego naparu i zobaczyć co z tego wyjdzie. Poniżej przedstawiamy propozycje Emerica Harneya - dyrektora ds. marketingu marki Harney and Sons i jednego z członków rodziny Harney.
Herbaty i napary, do których warto dodać cytrynę
Herbata Earl Grey jest wytwarzana z bergamotki, aromatu cytrusowego. Dodanie cytryny do filiżanki Earl Grey podnosi smak cytrusów.
Jeśli dodanie liści mięty do lemoniady to dobry pomysł… poczekaj na to… to ma sens, że dodanie cytryny do miętowej herbaty jest równie wspaniałym pomysłem. Połączenie tych naturalnie delikatnych smaków to piękna rzecz.
Kolejny duet Matki Natury, połączenie cytryny i rumianku, pomaga rozjaśnić ziemisty smak rumianku i tworzy coś w rodzaju herbacianej potęgi dobroci.
Klasyczna herbata bardzo dobrze się łączy z cytrusowymi nutami.
Herbaty i napary z dominującą cytryną w smaku
Zielona herbata i świeża cytryna działają orzeźwiająco i pobudzają do działania.
Napar jest mocny z niską kwasowością i mocnymi nutami mięty i cytryny.
Komentarze (0)