Połączenie cytryny i herbaty wydaje się równie naturalne jak barszczu i uszek oraz kawy i mleka. Cytryna zawiera bardzo mało kalorii i cukru, za to dużo smaku i aromatu. Możesz spróbować dodać sok z cytryny i/lub plasterki cytryny do każdego naparu i zobaczyć co z tego wyjdzie. Poniżej przedstawiamy propozycje Emerica Harneya - dyrektora ds. marketingu marki Harney and Sons i jednego z członków rodziny Harney.

Herbaty i napary, do których warto dodać cytrynę

Earl Grey

Herbata Earl Grey jest wytwarzana z bergamotki, aromatu cytrusowego. Dodanie cytryny do filiżanki Earl Grey podnosi smak cytrusów.

Mięta

Jeśli dodanie liści mięty do lemoniady to dobry pomysł… poczekaj na to… to ma sens, że dodanie cytryny do miętowej herbaty jest równie wspaniałym pomysłem. Połączenie tych naturalnie delikatnych smaków to piękna rzecz.

 

Rumianek 

Kolejny duet Matki Natury, połączenie cytryny i rumianku, pomaga rozjaśnić ziemisty smak rumianku i tworzy coś w rodzaju herbacianej potęgi dobroci.

Ceylon

Klasyczna herbata bardzo dobrze się łączy z cytrusowymi nutami.

Herbaty i napary z dominującą cytryną w smaku

Qualia Sencha Lemon

Zielona herbata i świeża cytryna działają orzeźwiająco i pobudzają do działania. 

La Via Del Te Tuaregh 

Napar jest mocny z niską kwasowością i mocnymi nutami mięty i cytryny.

Powiązane produkty

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania