Letni koktajl jagodowy z herbatą Earl Grey

Prawie każdy marzy o lecie, ale kiedy już pojawią się upały szukamy sposobów na ochłodzenie. Dzisiaj przedstawiamy przepis Emerica Harney’a na letni jagodowy koktajl z wykorzystaniem herbaty Earl Grey Supreme. Również w wersji dla wegan!

Składniki koktajlu:

  • 1 saszetka herbaty Earl Grey Supreme Harney and Sons,

  • 1 szklanka mleka lub mleka (napoju) roślinnego,

  • 1 szklanka mrożonych jagód,

  • 1 łyżka miodu (można zastąpić brązowym cukrem),

  • 1 szklanka jogurtu greckiego lub wegańskiego jogurtu naturalnego,

  • Wata cukrowa (opcjonalnie) i jagody do dekoracji,

Przygotowania:

Saszetkę herbaty Earl Grey zaparz w mleku lub napoju roślinnym,  w zależności od tego czego używasz a następnie ostudź. 

Do blendera wlej schłodzoną herbatę, jogurt, mrożone jagody oraz miód lub brązowy cukier. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wlej koktajl do szklanki i udekoruj świeżymi jagodami i watą cukrową. Najlepiej smakuje (szczególnie dzieciom) pity przez słomkę (oczywiście wielorazowego użytku).



Eksperymentuj!

Zamiast jagód możesz użyć soczystych truskawek. Polecam wersję z wykorzystaniem herbaty Harney & Sons Raspberry i mrożonymi malinami. 

- 1 szklanka to około 250 ml

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności