- News
- 0 polubień
- 195 odwiedzin
- 0 komentarzy

Prawie każdy marzy o lecie, ale kiedy już pojawią się upały szukamy sposobów na ochłodzenie. Dzisiaj przedstawiamy przepis Emerica Harney’a na letni jagodowy koktajl z wykorzystaniem herbaty Earl Grey Supreme. Również w wersji dla wegan!
Składniki koktajlu:
-
1 saszetka herbaty Earl Grey Supreme Harney and Sons,
-
1 szklanka mleka lub mleka (napoju) roślinnego,
-
1 szklanka mrożonych jagód,
-
1 łyżka miodu (można zastąpić brązowym cukrem),
-
1 szklanka jogurtu greckiego lub wegańskiego jogurtu naturalnego,
-
Wata cukrowa (opcjonalnie) i jagody do dekoracji,
Przygotowania:
Saszetkę herbaty Earl Grey zaparz w mleku lub napoju roślinnym, w zależności od tego czego używasz a następnie ostudź.
Do blendera wlej schłodzoną herbatę, jogurt, mrożone jagody oraz miód lub brązowy cukier. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wlej koktajl do szklanki i udekoruj świeżymi jagodami i watą cukrową. Najlepiej smakuje (szczególnie dzieciom) pity przez słomkę (oczywiście wielorazowego użytku).
Eksperymentuj!
Zamiast jagód możesz użyć soczystych truskawek. Polecam wersję z wykorzystaniem herbaty Harney & Sons Raspberry i mrożonymi malinami.
- 1 szklanka to około 250 ml
Komentarze (0)