Letni koktajl jagodowy z herbatą Earl Grey

Prawie każdy marzy o lecie, ale kiedy już pojawią się upały szukamy sposobów na ochłodzenie. Dzisiaj przedstawiamy przepis Emerica Harney’a na letni jagodowy koktajl z wykorzystaniem herbaty Earl Grey Supreme. Również w wersji dla wegan!

Składniki koktajlu:

  • 1 saszetka herbaty Earl Grey Supreme Harney and Sons,

  • 1 szklanka mleka lub mleka (napoju) roślinnego,

  • 1 szklanka mrożonych jagód,

  • 1 łyżka miodu (można zastąpić brązowym cukrem),

  • 1 szklanka jogurtu greckiego lub wegańskiego jogurtu naturalnego,

  • Wata cukrowa (opcjonalnie) i jagody do dekoracji,

Przygotowania:

Saszetkę herbaty Earl Grey zaparz w mleku lub napoju roślinnym,  w zależności od tego czego używasz a następnie ostudź. 

Do blendera wlej schłodzoną herbatę, jogurt, mrożone jagody oraz miód lub brązowy cukier. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wlej koktajl do szklanki i udekoruj świeżymi jagodami i watą cukrową. Najlepiej smakuje (szczególnie dzieciom) pity przez słomkę (oczywiście wielorazowego użytku).



Eksperymentuj!

Zamiast jagód możesz użyć soczystych truskawek. Polecam wersję z wykorzystaniem herbaty Harney & Sons Raspberry i mrożonymi malinami. 

- 1 szklanka to około 250 ml

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania