Tak jak zapowiadałam, naszą ofertę od dziś wzbogacają kolejne dwie kawy specialty. Tym razem są to ziarna z Etiopii.  Nie lada gratka dla wszystkich miłośników kaw z tej części Afryki. 

 

Pierwsza bardzo klasyczna herbaciana, cytrusowo - jaśminowa Etiopia Echemo. Druga łagodna, delikatna, nie intensywna i nie kwaśna a jednak ciekawa.

 

Kawa ziarnista Specialty Qualia Etiopia Echemo

 

To mój ulubieniec z naszych najnowszych kaw. Już podczas cuppingu zapałałam do niej wielką sympatią i będzie gościć pewnie do wyczerpania na moim domowym młynku. Klasyczna etiopska smakowitość. Jak określił ją Paweł (roaster, który ją wypalał): “do bólu klasyczna, jaśminowo-cytrusowa herbatka.”

 

Profil sensoryczny: Jaśmin / Morele / Herbata / Mandarynka 

Kraj: Etiopia

Region: Jimma 

Obróbka: Myta 

Odmiana: Heirloom

Wysokość upraw: 2100 m.n.p.m.

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.



Kawa ziarnista Specialty Qualia Etiopia Tula

 

Natural, który chyba zaskoczył wszystkich przy stole cuppingowym. Po prostu nie smakuje jak natural. Delikatna, słodka i mało intensywna. Bezpieczny wybór dla gości oraz dla osób, które nie lubią kwaśnych kaw. Opozycja dla Kenii. 

 

Profil sensoryczny: Ciemna czekolada / Róża / Maliny / Herbata 

Kraj: Etiopia

Region: Kaffa 

Obróbka: Sucha

Odmiana: 74110

Wysokość upraw: 1820 m.n.p.m.

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania
Chat Button Chat Button
Chat Popup