Tak jak zapowiadałam, naszą ofertę od dziś wzbogacają kolejne dwie kawy specialty. Tym razem są to ziarna z Etiopii.  Nie lada gratka dla wszystkich miłośników kaw z tej części Afryki. 

 

Pierwsza bardzo klasyczna herbaciana, cytrusowo - jaśminowa Etiopia Echemo. Druga łagodna, delikatna, nie intensywna i nie kwaśna a jednak ciekawa.

 

Kawa ziarnista Specialty Qualia Etiopia Echemo

 

To mój ulubieniec z naszych najnowszych kaw. Już podczas cuppingu zapałałam do niej wielką sympatią i będzie gościć pewnie do wyczerpania na moim domowym młynku. Klasyczna etiopska smakowitość. Jak określił ją Paweł (roaster, który ją wypalał): “do bólu klasyczna, jaśminowo-cytrusowa herbatka.”

 

Profil sensoryczny: Jaśmin / Morele / Herbata / Mandarynka 

Kraj: Etiopia

Region: Jimma 

Obróbka: Myta 

Odmiana: Heirloom

Wysokość upraw: 2100 m.n.p.m.

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.



Kawa ziarnista Specialty Qualia Etiopia Tula

 

Natural, który chyba zaskoczył wszystkich przy stole cuppingowym. Po prostu nie smakuje jak natural. Delikatna, słodka i mało intensywna. Bezpieczny wybór dla gości oraz dla osób, które nie lubią kwaśnych kaw. Opozycja dla Kenii. 

 

Profil sensoryczny: Ciemna czekolada / Róża / Maliny / Herbata 

Kraj: Etiopia

Region: Kaffa 

Obróbka: Sucha

Odmiana: 74110

Wysokość upraw: 1820 m.n.p.m.

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności