Odliczamy dni do Świąt Wielkanocnych. Do pysznych ciast, po świątecznym obiedzie, czy do wieczornych rozmów - nie może zabraknąć kawy i herbaty. Zobaczcie co polecamy na Wielkanocny stół. Kawowe i herbaciane polecajki podzieliliśmy na te klasyczne - smakujące większości i te bardziej wyjątkowe/ szalone - nie dla każdego. Kolejność losowa.

Klasyczne kawy na Wielkanocny stół

Wyjątkowe kawy na Wielkanocny stół

Klasyczne herbaty na Wielkanocny stół

Wyjątkowe herbaty na Wielkanocny stół

Klasyczne kawy na Wielkanocny stół - Top 5

Delikatna kawa, z mlekiem smakuje jak deser!  100 % arabica, mieszanka trzech rodzajów ziaren z Brazylii, Kolumbii i Hondurasu. 

Słodycz: 2/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 3/4

Skład: 100% arabica

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech włoski / Karmel

Także 100% arabica, tym razem jednorodne ziarno z Brazylii. Ciemniej wypalona kawa, przez co pozbawiona kwasowości i intensywna w smaku. 

Słodycz: 2/4

Kwasowość: 1/4

Moc: 4/4

Skład: arabica

Profil sensoryczny: Marcepan / Gorzka czekolada

Super kawka prawdziwy Sztos! Mieszanka ziaren arabiki z Brazylii i Etiopii. Intensywna w smaku, bardzo słodka i średnio kwaśna. Dość klasyczna. Wybrana w konkursie Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego jako jeden z najlepszych prezentów z naszego regionu. 

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 2/4

Moc: 2,5/4

Skład: arabica

Profil sensoryczny: Marcepan / Kwiaty / Kakao

Klasyczna, słodka i orzechowa kawa wypalona jasno pod metody przelewowe. Pyszna kawa stworzona do zalewania i przelewania. 

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 2/4

Skład:100% Arabica

Profil sensoryczny: Karmel / Orzechy włoskie / Orzechy laskowe

Kawa wypalona we włoskim stylu, czyli po prostu ciemniej. Najciemniej z naszych wszystkich kaw. Ciemne palenie i 20% zawartość robusty sprawia, że kawa jest niekwaśna, intensywna w smaku i pobudzająca. Szturmem podbiła serca naszych Klientów!

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Wanilia / Orzech laskowy

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 0,5/4

Moc: 3,5/4

Skład: 20% robusta | 80% arabica

Wyjątkowe kawy na Wielkanocny stół - Top 5

Kusząca swoim urokiem niczym krokusy na Jasnych Błoniach. Jedna z bardziej intrygujących  kaw wypalonych pod espresso w naszej ofercie. Tworzy słodki i herbaciany napar, typowy dla kaw z Etiopii. 

Słodycz: 2,5/4

Kwasowość: 2,5/4

Moc: 3/4

Skład: arabica

Kraj: Etiopia

Skład: 100% Arabica

Profil sensoryczny: Jaśmin / Herbata / Gin z tonikiem

Jasno palona kawa specialty pod metody przelewowe. Baaardzo owocowa i soczysta z wyraźnymi nutami pomarańczy i truskawki. Słodka, ale balans przesunięty jest w stronę kwasowości. 

Profil sensoryczny: Pomarańcza / Truskawka / Kwiaty

Kraj: Kolumbia

Region: Cauca

Obróbka: Myta

Odmiana: Caturra

Wysokość upraw: 2110 m.n.p.m.

Skład: 100% Arabica

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.

To jest dopiero wyjątkowa kawa! 100% robusta, ale nie taka zwyczajna, to ziarna z segmentu fine - odpowiednika najwyższego segmentu - specialty arabik. Bardzo słodka, bez jakiejkolwiek kwasowości. 

Profil sensoryczny: Budyń czekoladowy / Kwiaty

Kraj: Brazylia

Region: Rondonia - Cacoal

Gatunek: Robusta

Obróbka: Sucha

Odmiana: Clone L3

Wysokość upraw: 206 m.n.p.m.

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.

Ziarna z Kenii, ale nie tak klasycznie kwaśne jak sobie wyobrażacie. Kwasowość mocno owocowa. W ślepej próbie na Festiwalu Zrobione w Szczecinie smakowała nawet tym, którzy mówili, że nie lubią kwaśnych kaw. 

Profil sensoryczny: Pomarańcze / Truskawki

Słodycz: 3,5/4

Kwasowość: 2,5/4

Moc:  3/4

Skład: 100% arabica

Profil palenia kawy: pod przelewowe metody parzenia.

Gęste espresso, na początku dobry balans między słodyczą i kwasowością. W posmaku wyraźne nuty gorzkiej czekolady. Wyjątkowa kawa pod espresso, która zawiera aż 40% robusty, ale tej z segmentu fine. Nie kwaśna i nie gorzka. 

Profil sensoryczny: Marcepan / Borówki / Gorzka czekolada

Słodycz: 2/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 3/4

Skład: Robusta 40% i arabica 60%

Klasyczne herbaty na Wielkanocny stół - Top 5

Herbata zwana szampanem wśród czarnych herbat. Rośnie jedynie w prowincji Darjeeling w Himalajach, w Indiach. W naszej ofercie znajdziecie herbaty liściaste i w saszetkach, różnych marek w tym naszą Qualiową Darjeeling.

Earl Grey czyli najpopularniejsza herbata na świecie! Połączenie czarnej herbaty z bergamotką - olejkiem ze skórki lub aromatem, w zależności od marki. Tak jak wyżej Earl Grey dostępny jest w naszym sklepie w formie liściastej i w saszetkach. 

Bestsellerowa herbata kultowej marki. Herbata tak bardzo lubiana i popularna, że można ją uznać za kultową. Podczas oczekiwania na dostawę, zasypywaliście nas zapytaniami: kiedy będzie :)  Połączenie czarnej herbaty z trzema rodzajami cynamonu, goździków i skórki pomarańczy. Dostępna w różnych opakowaniach i rodzajach saszetek

Czyli najpopularniejsza zielona herbata. Sencha oznacza herbatę gotowaną na wolnym ogniu. Aby zatrzymać proces oksydacji, zielone liście podgrzewane są parą wodną. W ofercie Sencha japońska i chińska, w saszetkach i liściasta. 

Ręcznie zwijana herbata w charakterystyczne perły. Po zaparzeniu, liście pięknie się rozwijają, oddając wszystko co najlepsze. Liście zwijane są  przez kobiety z Fuan w północnej prowincji Fujian. Herbata pachnąca jaśminem. Świetna propozycja po ciężkich i / lub ostrych potrawach. Odświeża podniebienie.

Wyjątkowe herbaty na Wielkanocny stół - Top 5

Herbata inspirowana Paryżem, skąd pochodzi żona Mike’a Harney’a.  Ta złożona herbata jest mieszanką trzech herbat (czarnych i oolong) i naturalnych aromatów: porzeczki, wanilii, karmelu oraz olejku z bergamotki. 

Mieszanka japońskich zielonych herbat z wyrazistym smakiem i aromatem wiśni. Zainspirowana kwietniową wizytą w Tokio, kiedy kwitną wiśnie i obchodzi się tam święto wiosny, przypomina wiosenne przebudzenie zmysłów. 

White Yuzu to połączenie białej herbaty z aromatem Yuzu. Pai Mu Tan w srebrnym, opalizującym kolorze połączonych z bardzo dużą ilością puchatych, dodających słodyczy pączków najbardziej doskonałej białej herbaty - Silver Needle. Musielibyśmy także pominąć naturalny aromat owocu Yuzu, który łączy w sobie smak grejpfruta, cytryny i mandarynki.

Mieszanka czarnych herbat z Indii i Chin z dodatkiem malin, kwiatów dzikiej malwy, kwiatów czarnego bzu oraz naturalnych aromatów. Smak jest pełny i owocowy, w aromacie wyczuwalne są maliny, wiśnie, jagody i migdały. W smaku bardzo mocno wybijają się maliny.

Mocny smak i aromat ananasa, jedna z naszych pysznych nowości. Słodkie i soczyste nuty ananasa i odświeżającego aloesu to uwodzicielska kombinacja aromatów dla podniebienia. Duże płatki ananasa, kawałki aloesu i żółte pąki róż na bazie owocowej z kawałków jabłka i ananasa sprawiają, że ta herbata jest smakowo i wizualnie wyjątkowa. 

Powiązane produkty

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania