Odliczamy dni do Świąt Wielkanocnych. Do pysznych ciast, po świątecznym obiedzie, czy do wieczornych rozmów - nie może zabraknąć kawy i herbaty. Zobaczcie co polecamy na Wielkanocny stół. Kawowe i herbaciane polecajki podzieliliśmy na te klasyczne - smakujące większości i te bardziej wyjątkowe/ szalone - nie dla każdego. Kolejność losowa.

Klasyczne kawy na Wielkanocny stół

Wyjątkowe kawy na Wielkanocny stół

Klasyczne herbaty na Wielkanocny stół

Wyjątkowe herbaty na Wielkanocny stół

Klasyczne kawy na Wielkanocny stół - Top 5

Delikatna kawa, z mlekiem smakuje jak deser!  100 % arabica, mieszanka trzech rodzajów ziaren z Brazylii, Kolumbii i Hondurasu. 

Słodycz: 2/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 3/4

Skład: 100% arabica

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech włoski / Karmel

Także 100% arabica, tym razem jednorodne ziarno z Brazylii. Ciemniej wypalona kawa, przez co pozbawiona kwasowości i intensywna w smaku. 

Słodycz: 2/4

Kwasowość: 1/4

Moc: 4/4

Skład: arabica

Profil sensoryczny: Marcepan / Gorzka czekolada

Super kawka prawdziwy Sztos! Mieszanka ziaren arabiki z Brazylii i Etiopii. Intensywna w smaku, bardzo słodka i średnio kwaśna. Dość klasyczna. Wybrana w konkursie Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego jako jeden z najlepszych prezentów z naszego regionu. 

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 2/4

Moc: 2,5/4

Skład: arabica

Profil sensoryczny: Marcepan / Kwiaty / Kakao

Klasyczna, słodka i orzechowa kawa wypalona jasno pod metody przelewowe. Pyszna kawa stworzona do zalewania i przelewania. 

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 2/4

Skład:100% Arabica

Profil sensoryczny: Karmel / Orzechy włoskie / Orzechy laskowe

Kawa wypalona we włoskim stylu, czyli po prostu ciemniej. Najciemniej z naszych wszystkich kaw. Ciemne palenie i 20% zawartość robusty sprawia, że kawa jest niekwaśna, intensywna w smaku i pobudzająca. Szturmem podbiła serca naszych Klientów!

Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Wanilia / Orzech laskowy

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 0,5/4

Moc: 3,5/4

Skład: 20% robusta | 80% arabica

Wyjątkowe kawy na Wielkanocny stół - Top 5

Kusząca swoim urokiem niczym krokusy na Jasnych Błoniach. Jedna z bardziej intrygujących  kaw wypalonych pod espresso w naszej ofercie. Tworzy słodki i herbaciany napar, typowy dla kaw z Etiopii. 

Słodycz: 2,5/4

Kwasowość: 2,5/4

Moc: 3/4

Skład: arabica

Kraj: Etiopia

Skład: 100% Arabica

Profil sensoryczny: Jaśmin / Herbata / Gin z tonikiem

Jasno palona kawa specialty pod metody przelewowe. Baaardzo owocowa i soczysta z wyraźnymi nutami pomarańczy i truskawki. Słodka, ale balans przesunięty jest w stronę kwasowości. 

Profil sensoryczny: Pomarańcza / Truskawka / Kwiaty

Kraj: Kolumbia

Region: Cauca

Obróbka: Myta

Odmiana: Caturra

Wysokość upraw: 2110 m.n.p.m.

Skład: 100% Arabica

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.

To jest dopiero wyjątkowa kawa! 100% robusta, ale nie taka zwyczajna, to ziarna z segmentu fine - odpowiednika najwyższego segmentu - specialty arabik. Bardzo słodka, bez jakiejkolwiek kwasowości. 

Profil sensoryczny: Budyń czekoladowy / Kwiaty

Kraj: Brazylia

Region: Rondonia - Cacoal

Gatunek: Robusta

Obróbka: Sucha

Odmiana: Clone L3

Wysokość upraw: 206 m.n.p.m.

Profil palenia kawy: Pod przelewowe metody parzenia.

Ziarna z Kenii, ale nie tak klasycznie kwaśne jak sobie wyobrażacie. Kwasowość mocno owocowa. W ślepej próbie na Festiwalu Zrobione w Szczecinie smakowała nawet tym, którzy mówili, że nie lubią kwaśnych kaw. 

Profil sensoryczny: Pomarańcze / Truskawki

Słodycz: 3,5/4

Kwasowość: 2,5/4

Moc:  3/4

Skład: 100% arabica

Profil palenia kawy: pod przelewowe metody parzenia.

Gęste espresso, na początku dobry balans między słodyczą i kwasowością. W posmaku wyraźne nuty gorzkiej czekolady. Wyjątkowa kawa pod espresso, która zawiera aż 40% robusty, ale tej z segmentu fine. Nie kwaśna i nie gorzka. 

Profil sensoryczny: Marcepan / Borówki / Gorzka czekolada

Słodycz: 2/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 3/4

Skład: Robusta 40% i arabica 60%

Klasyczne herbaty na Wielkanocny stół - Top 5

Herbata zwana szampanem wśród czarnych herbat. Rośnie jedynie w prowincji Darjeeling w Himalajach, w Indiach. W naszej ofercie znajdziecie herbaty liściaste i w saszetkach, różnych marek w tym naszą Qualiową Darjeeling.

Earl Grey czyli najpopularniejsza herbata na świecie! Połączenie czarnej herbaty z bergamotką - olejkiem ze skórki lub aromatem, w zależności od marki. Tak jak wyżej Earl Grey dostępny jest w naszym sklepie w formie liściastej i w saszetkach. 

Bestsellerowa herbata kultowej marki. Herbata tak bardzo lubiana i popularna, że można ją uznać za kultową. Podczas oczekiwania na dostawę, zasypywaliście nas zapytaniami: kiedy będzie :)  Połączenie czarnej herbaty z trzema rodzajami cynamonu, goździków i skórki pomarańczy. Dostępna w różnych opakowaniach i rodzajach saszetek

Czyli najpopularniejsza zielona herbata. Sencha oznacza herbatę gotowaną na wolnym ogniu. Aby zatrzymać proces oksydacji, zielone liście podgrzewane są parą wodną. W ofercie Sencha japońska i chińska, w saszetkach i liściasta. 

Ręcznie zwijana herbata w charakterystyczne perły. Po zaparzeniu, liście pięknie się rozwijają, oddając wszystko co najlepsze. Liście zwijane są  przez kobiety z Fuan w północnej prowincji Fujian. Herbata pachnąca jaśminem. Świetna propozycja po ciężkich i / lub ostrych potrawach. Odświeża podniebienie.

Wyjątkowe herbaty na Wielkanocny stół - Top 5

Herbata inspirowana Paryżem, skąd pochodzi żona Mike’a Harney’a.  Ta złożona herbata jest mieszanką trzech herbat (czarnych i oolong) i naturalnych aromatów: porzeczki, wanilii, karmelu oraz olejku z bergamotki. 

Mieszanka japońskich zielonych herbat z wyrazistym smakiem i aromatem wiśni. Zainspirowana kwietniową wizytą w Tokio, kiedy kwitną wiśnie i obchodzi się tam święto wiosny, przypomina wiosenne przebudzenie zmysłów. 

White Yuzu to połączenie białej herbaty z aromatem Yuzu. Pai Mu Tan w srebrnym, opalizującym kolorze połączonych z bardzo dużą ilością puchatych, dodających słodyczy pączków najbardziej doskonałej białej herbaty - Silver Needle. Musielibyśmy także pominąć naturalny aromat owocu Yuzu, który łączy w sobie smak grejpfruta, cytryny i mandarynki.

Mieszanka czarnych herbat z Indii i Chin z dodatkiem malin, kwiatów dzikiej malwy, kwiatów czarnego bzu oraz naturalnych aromatów. Smak jest pełny i owocowy, w aromacie wyczuwalne są maliny, wiśnie, jagody i migdały. W smaku bardzo mocno wybijają się maliny.

Mocny smak i aromat ananasa, jedna z naszych pysznych nowości. Słodkie i soczyste nuty ananasa i odświeżającego aloesu to uwodzicielska kombinacja aromatów dla podniebienia. Duże płatki ananasa, kawałki aloesu i żółte pąki róż na bazie owocowej z kawałków jabłka i ananasa sprawiają, że ta herbata jest smakowo i wizualnie wyjątkowa. 

Powiązane produkty

Kawa ziarnista Qualia XU-XU DARK - 1 kg Kawa ziarnista Qualia XU-XU DARK - 1 kg 2
Produkt dostępny na zamówienie

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Odpowiadasz na komentarz

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania
Chat Button Przycisk czatu. Naciśnij, żeby uruchomić.
Przycisk czatu messenger. Naciśnij, żeby przejść do Facebook messenger.