Nowa kawa jest mniej kwaśna i jeszcze bardziej klasyczna w smaku. W profilu sensorycznym kwiatowość Etiopii wybija się na tle marcepanu i kakao charakterystycznych dla kaw z Brazylii. Średnie palenie pod espresso, czyli metody parzenia takie jak: ekspres ciśnieniowy (automatyczny i kolbowy), zalewajka, french press i kawiarka.
Za wybór ziaren, stworzenie mieszanki i wypalenie kawy odpowiada nasz Head Roaster - Paweł Drzażdżewski, podwójnie utytułowany Mistrz Polski Roasting 2020 i Wicemistrz Polski Roasting 2022.
| Szczeciński Sztos 6.0 | Szczeciński Sztos 7.0 |
Słodycz | 3,5/4 | 3/4 |
Kwasowość | 2,5/4 | 2/4 |
Moc | 3/4 | 2,5/4 |
Profil sensoryczny | Czekolada / Kwiaty / Agrest | Marcepan / Kwiaty / Kakao |
Komentarze (0)