- News
- 0 polubień
- 608 odwiedzin
- 0 komentarzy

W naszej ofercie znajdziecie chińską matcha. Dzisiaj podpowiemy z czym można ją łączyć tworząc pyszne napoje i desery w wersji wegańskiej. Poniżej przedstawiamy przepis na 3 elementy, które połączysz w pyszną truskawkową Matcha Latte.
Mrożone kostki lodu Matcha
Możesz dodawać je do mlecznych napojów i koktajli, ale tutaj będą nam potrzebne do pysznego wykończenia truskawkowego matcha latte.
Składniki:
- 1 łyżeczka matcha w proszku
- 180 ml mleka owsianego
Przygotowanie
W małej misce przesiej proszek matcha.
Wlej gorące (80º C) mleko i energicznie ubij bambusową miotełką lub po prostu trzepaczką, aż się rozpuści i lekko spieni się na wierzchu.
Przelej do foremki na kostki lodu i włóż na noc do zamrażarki.
Słodki truskawkowy krem
Składniki:
- 2-3 średnie truskawki - mogą być mrożone
- 60 g bitej śmietany
-30 g mleka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dodaj do miski i miksuj przez 5-10 sekund - do momentu uzyskania konsystencji roztopionych lodów.
Baza - słodzona matcha
Składniki:
- 180 ml mleka owsianego
Przygotowanie:
W małej misce przesiej proszek matcha.
Wlej gorące mleko i energicznie ubij bambusową trzepaczką, aż się rozpuści i lekko spieni na wierzchu.
Dodaj syrop z agawy, póki jest jeszcze ciepła.
Matcha Latte - efekt końcowy
Dodaj kostki lodu matcha do szklanki. Wlej słodzoną matchę.
Dodaj słodki truskawkowy krem na górę matcha latte i delikatnie zamieszaj, aby stworzyć gradient między warstwami.
Komentarze (0)