- News
- 0 polubień
- 2285 odwiedzin
- 0 komentarzy

Chcesz spróbować syropów marki Monin, ale nie wiesz jak je połączyć? Miałaś/eś okazję pić lemoniadę Monin w restauracji i chcesz powtórzyć recepturę w domu? Nie ma problemu! Poniżej przedstawiamy przepisy na lemoniady Monin!
1.Lemoniada klasyczna - 1 l
Składniki:
-
855 ml wody - gazowanej lub niegazowana - w zależności od preferencji
-
kostki lodu
Dekoracja: plastry cytryny i limonki
Wykonanie:
Do dzbanki wsypać kostki lodu, dodać bazę lemoniadową i wodę a następnie wymieszać. Do środka dodać plasterki cytrusów.
2. Lemoniada grejpfrutowa - 1 l
Składniki:
-
810 ml wody - gazowanej lub niegazowana - w zależności od preferencji
-
kostki lodu
Dekoracja: plastry grejpfruta
Wykonanie:
Do dzbanki wsypać kostki lodu, dodać bazę lemoniadową, syrop grejpfrutowy i wodę a następnie wymieszać. Do środka dodać plasterki cytrusów.
3. Lemoniada czereśniowa - 1 l
Składniki:
- 135 ml Monin Cloudy Lemonade
- 55 ml syropu Monin Morello Cherry
- 810 ml wody - gazowanej lub niegazowana - w zależności od preferencji
- kostki lodu
Dekoracja: czereśnie i wiśnie
Wykonanie:
Do dzbanki wsypać kostki lodu, dodać bazę lemoniadową, syrop o smaku mirabelkowym i wodę a następnie wymieszać. Do środka dodać kawałki owoców.
4. Lemoniada arbuzowa - 1l
Składniki:
- 135 ml Monin Cloudy Lemonade
- 55 ml syropu arbuzowego - Monin Watermelon
- 810 ml wody - gazowanej lub niegazowana - w zależności od preferencji
- kostki lodu
Dekoracja: kawałki arbuza ze skórką
Wykonanie:
Do dzbanki wsypać kostki lodu, dodać bazę lemoniadową, syrop o smaku arbuzowym i wodę a następnie wymieszać. Do środka dodać kawałki soczystego arbuza
5. Lemoniada o smaku marakuja - 1 l
Składniki:
- 135 ml Monin Cloudy Lemonade
- 55 ml syropu marakuja - Monin Passion Fruit
- 810 ml wody - gazowanej lub niegazowana - w zależności od preferencji
- kostki lodu
Dekoracja: kawałki marakui
Wykonanie:
Do dzbanki wsypać kostki lodu, dodać bazę lemoniadową, syrop o smaku marakuja i wodę a następnie wymieszać. Do środka dodać kawałki dojrzałej marakui.
Komentarze (0)