Harney and Sons to amerykańska marka herbat, która w swojej ofercie ma cztery różne linie herbat w saszetkach. Trzy pierwsze linie saszetek (piramidek) wykonane są z trzciny cukrowej. Saszetka ekspresowa wykonana jest z papieru.
Surowiec roślinny pochodzi z trzciny cukrowej uprawianej w Tajlandii. Trzcina cukrowa ulega fermentacji, a bakterie zjadają sfermentowany cukier, wytwarzając kwas mlekowy, który przekształca się w włókno, które tworzy siatkę, która utrzymuje herbatę, ale pozwala na przepływ płynnej herbaty do Ciebie. W ten sposób cały cukier zostaje przekształcony i nic nie pozostaje w saszetce, dzięki czemu jest bezpieczny dla diabetyków i osób ograniczających spożycie cukru.
Saszetki z trzciną cukrową nadają się do kompostowania, ale materiał ten potrzebuje więcej ciepła, niż może zapewnić domowy kompost, aby wyhodować wystarczającą liczbę bakterii do jego strawienia.
Komentarze (0)