- -16,00 zł
Szczecin Espresso Pack 4 x 250 g - Zestaw Kaw Szczecińskie Klimaty
Zestaw czterech kaw ziarnistych z linii Szczecińskie Klimaty wypalonych pod espresso, czyli takie metody zaparzania jak zalewajka, ekspres ciśnieniowy (kolbowy i automatyczny) i kawiarka. Kawy zapakowane są w atrakcyjne pudełko, dzięki czemu zestaw dobrze sprawdzi się jako prezent lub pamiątka ze Szczecina.
Szczecin Espresso Pack zawiera cztery opakowania (4 x 250 g) kaw wypalonych przez obecnego Mistrza Polski Roasting - Pawła Drzażdżewskiego w lokalnej szczecińskiej palarni - Qualia Caffe. Opakowania i nazwy kaw nawiązują do najbardziej charakterystycznych lokalizacji Szczecina. Grafika na paczkach została stworzona przez szczecińskiego artystę, grafika, rysownika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.
W zestawie oszczędzasz!
Szczecin Espresso Pack zawiera:
1. Kawa Qualia Szczeciński Sztos
Kawa Sztos! Dlatego tak się nazywa. Kolejna odsłona Szczecińskiego Sztosa, która? Przestaliśmy liczyć. Do tej kawy wybieramy tylko perełki, które w espresso są prawdziwym sztosem. Bestseller wśród kaw z linii Szczecińskie Klimaty, intensywny, wyjątkowy smak i piękne opakowanie z grafiką nawiązująca do szczecińskich dźwigozaurów.
Intensywna w smaku, bardzo słodka i średnio kwaśna. W porówaniu do poprzednich kaw z serii Szczeciński Sztos mniej kwaśna i bardziej klasyczna. Idealna na prezent ze Szczecina!
W profilu sensorycznym możecie odnaleźć marcepan, kwiaty i kakao.
Profil sensoryczny: Marcepan / Kwiaty / Kakao
Kraj: Brazylia / Etiopia
Region: Cerrado / Yirgacheffe
Obróbka: Natural / Natural
Odmiana: Paraiso mg, Mundo Novo / Heirloom
Wysokość upraw: 800-1300 m.n.p.m. / różne małe plantacje
Słodycz: 3/4
Kwasowość: 2/4
Moc: 2,5/4
Qualia Prawy Brzeg 5.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. W paczce znajdują się ziarna pochodzące z Brazylii, rosnące w regionie Coromandel a dokładnie na plantacji farmera Jorge Fernando Naimeg.
"Dobrze zbalansowana, gęsta, z wyraźna nutą jabłka, która wyczuwalna jest zarówno w kawach czarnych i mlecznych." - tak tą kawę opisał Paweł, Head Roaster i podwójnie utytułowany Mistrz i Wicemistrz Polski Roasting.
Nazwa kawy nawiązuje do prawobrzeżnej części Szczecina, w której znajduje się serce naszej firmy - palarnia kawy. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza.
Rekomendowane metody parzenia kawy Qualia Prawy Brzeg 5.0:
- ekspres ciśnieniowy,
- tradycyjna (zalewajka),
- kawiarka,
- French Press.
Profil sensoryczny: Karmel / Jabłko
Słodycz: 3/4
Kwasowość: 2,5/4
Moc: 3/4
Skład: arabica
Kraj: Brazylia
Region: Coromandel (Cerrado of Minas)
Obróbka: Pulped natural
Odmiana: CATUAI VERMELHO IAC 144
Wysokość upraw: 1120 m.n.p.m
Profil palenia kawy: pod tradycyjne metody parzenia.
Qualia Pokusa Krokusa 4.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Kwiatowo-herbaciana kawa z Etiopii idealnym balansem pomiędzy kwasowością i słodyczą. Jak mówi o niej nasz roaster: "Słodkie i herbaciane espresso. W tle pojawiają się nuty kwiatowe. Dobrze łączy się z mlekiem."
Mieszanka została stworzona przez Mistrza Polski Roasting 2020 w szczecińskiej palarni Qualia. W profilu sensorycznym znajdują się jaśmin, herbata oraz gin z tonikiem. Nazwa zobowiązuje, dlatego w Pokusie Krokusa niezależnie od edycji zawsze możecie odnaleźć kwiatowe nuty.
Profil sensoryczny: Jaśmin / Herbata / Gin z tonikiem
Słodycz: 2,5/4
Kwasowość: 2,5/4
Moc: 3/4
Skład: arabica
Kraj: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Obróbka: Natural
Odmiana: Heirloom
Wysokość uprawy: różne małe plantacje
4. Kawa Qualia Stoczniowa Robota
Qualia Stoczniowa Robota 3.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Stoczniowa Robota jest blendem trzech ziaren: robusty z Ugandy oraz arabik z Brazylii i Etiopii. Aż 40% kawy stanowi robusta, dzięki czemu kawa zawiera więcej kofeiny, jest "mocniejsza" i bardziej pobudzająca.
Profil sensoryczny: Marcepan / Borówki / Gorzka czekolada
Słodycz: 2/4
Kwasowość: 1,5/4
Moc: 3/4
Skład: Robusta 40% i arabica 60%
Kraj: Brazylia / Etiopia / Uganda
Region: Cerrado / Yirgacheffe / Mubende
Obróbka: Natural / Natural / Natural
Odmiana: Paraiso mg, Mundo Novo / Heirloom / Robusta
- Rodzaj kawy
- Ziarnista
- Przeznaczenie
- Espresso
- Waga
- 4x250 g
- Rodzaj produktu
- Zestaw
Na czas dostawy składa się termin realizacji zamówienia (od 1 do 2 dni roboczych) oraz poniższy termin dostarczenia przesyłki (dni robocze).
99% przesyłek dostarczana jest w ciągu 24 h od zamówienia!*
Darmowa dostawa już od 199zł!
Kurier InPost |
1-2 dni |
płatność z góry |
15,00 zł |
płatność przy odbiorze |
18,00 zł |
Paczkomat® InPost | 1-2 dni |
płatność z góry |
14,00 zł |
Orlen Paczka | 1-2 dni |
płatność z góry |
9,99 zł |
Odbiór osobisty ul. Struga 15 Qualia Caffe (Prawobrzeże) | 1 dzień** |
płatność z góry i płatność przy odbiorze; Odbiór w godzinach 10:00-16:00 | |
Odbiór osobisty ul. Struga 15 Sportfit Ekko Squash&Fitness (Prawobrzeże) | 1 dzień** |
płatność z góry; Odbiór w godzinach 16:00-22:00 |
*Dotyczy przewoźnika InPost.
Wszystkie informacje na temat dostawy sprawdzisz tutaj
Wybierz jedną spośród dostępnych metod płatności:
- Szybki przelew on-line przez system PayU,
- Twisto PayU Płacę później - odroczona płatność nawet o 45 dni,
- Szybki przelew on-line przez system Przelewy24
- Przelew tradycyjny,
- Płatność kartą Visa / Mastercard lub MasterPass przez system PayU,
- Płatność przy odbiorze kartą lub gotówką.
Te produkty mogą Ci się spodobać