Kawa ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 2.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty

Kawa ziarnista / mielona Qualia Pokusa Krokusa 2.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty

09149
Produkt dostępny na zamówienie
39,00 zł
Brutto

Profil sensoryczny: Marcepan / Karmel / Wiśnie w Czekoladzie 

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 1,5/4

Moc: 2,5/4

Skład: arabica

Kraj: Brazylia Yellow Bourbon / Rwanda Mabanza / Kolumbia Medellin

Region: Minas Gerais / Kivu Lake / Antioquia

Obróbka: Sucha / Semi washed / Myta

Odmiana: Yellow Bourbon / Bourbon, Jackson / Typica, Bourbon

Sposób mielenia

 

Kawa ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 2.0 - 250 g 

Qualia Pokusa Krokusa 2.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Kawa jest blendem trzech arabik z segmentu specialty: Brazylii Yellow Bourbon, Rwandy Mabanza oraz Kolumbii Medellin. 

Mieszanka została stworzona przez Mistrza Polski Roasting 2020 w szczecińskiej palarni Qualia. W profilu sensorycznym znajdują się marcepan, karmel i wiśnie w czekoladzie. Kawa charakteryzuje się wysoką słodyczą.

Nazwa kawy nawiązuje do szczecińskich krokusów rosnących na Jasnych Błoniach, których każdy mieszkaniec Szczecina wypatruje na znak nadchodzącej wiosny. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.

Kraj: Brazylia Yellow Bourbon / Rwanda Mabanza / Kolumbia Medellin

Region: Minas Gerais / Kivu Lake / Antioquia

Odmiana: Yellow Bourbon / Bourbon, Jackson / Typica, Bourbon

Obróbka: Sucha / Semi washed / Myta

Wysokość upraw: 850 / 1600-2000 / 1100-1500 m.n.p.m.

Rekomendowane metody parzenia kawy Qualia Pokusa Krokusa 2.0:

- ekspres ciśnieniowy,

- tradycyjna (zalewajka),

- kawiarka,

- French Press.

Możemy zmielić tę kawę, jeśli chcesz.

Podczas dodawania produktu do koszyka, na górze strony, wybierz metodę parzenia, pod którą mamy zmielić kawę.

        kettle.png       moka-pot.png    


Data Palenia

Palimy na bieżąco! Oczywiście, na każdej paczce znajduje się data palenia. Jeśli od daty na zgrzewie, nie minęło 7 dni prosimy o odczekanie tygodnia od daty palenia.


Dlaczego?

Kawa po wyjściu z pieca gazuje. Dlatego w każdej z naszych paczek znajdziemy wentyl "one way". Po tygodniu od daty palenia kawa osiąga szczyt swoich wartości. Dlatego jest tak ważne, żeby kawa była świeża.


Data przydatności

Jako Qualia Caffe rekomendujemy, że naszą kawę należy spożyć do 6 miesięcy. Unikajmy kaw, których okres przydatności sięga czasami nawet do 2 lat.


Przechowywanie

Po otwarciu przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

Rodzaj kawy
Ziarnista
Stopień palenia ziaren
Średni
Waga
250 g
Słodycz
3/4
Kwasowość
1,5/4
Moc kawy
2,5/4
Skład
100% Arabica
Profil sensoryczny
Marcepan / Karmel / Wiśnie w Czekoladzie
Rodzaj produktu
Kawy
No reviews

Te produkty mogą Ci się spodobać

Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności