Kawa ziarnista Qualia Stoczniowa Robota 2.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty

Kawa ziarnista / mielona Qualia Stoczniowa Robota 2.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty

09800
Produkt dostępny na zamówienie
35,00 zł
Brutto

Profil sensoryczny: Ciasto Marchewkowe / Karmel / Cedr

Słodycz: 3/4

Kwasowość: 0,5/4

Moc: 3,5/4

Skład: Robusta 40% i arabica 60%

Kraj: Kolumbia Medellin/ Rwanda Mabanza/ Tanzania Bukoba / Uganda Kaweri

Region: Antioquia / Kivu Lake / Kagera / Mubende

Obróbka: Myta / Semi washed / Myta / Sucha

Odmiana: Typica, Bourbon / Bourbon, Jackson/ Robusta / Robusta

Sposób mielenia

 

Kawa ziarnista Qualia Stoczniowa Robota 2.0 - 250 g 

Qualia Stoczniowa Robota 2.0 to nowa kawa z serii Szczecińskie Klimaty wypalona pod espresso. Stoczniowa Robota jest blendem aż czterech ziaren: robusty z Tanzanii i Ugandy oraz arabik z Kolumbii i Rwandy. Aż 40% kawy stanowi robusta, dzięki czemu kawa zawiera więcej kofeiny, jest "mocniejsza" i bardziej pobudza. Ziarna zostały wypalone w szczecińskiej palarni Qualia przez Mistrza Polski Roasting 2020. 

Nazwa kawy nawiązuje do stoczniowej tradycji Szczecina. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza z ONWALL.

Rekomendowane metody parzenia kawy Qualia Stoczniowa Robota 2.0:

- ekspres ciśnieniowy,

- tradycyjna (zalewajka),

- kawiarka.


Kraj: Kolumbia Medellin/ Rwanda Mabanza/ Tanzania Bukoba / Uganda Kaweri

Region: Antioquia / Kivu Lake / Kagera / Mubende

Obróbka: Myta / Semi washed / Myta / Sucha

Odmiana: Typica, Bourbon / Bourbon, Jackson/ Robusta / Robusta

Wysokość upraw:  1100-1500 / 1600-2000 /1500-2000 / 1300 m.n.p.m.

Możemy zmielić tę kawę, jeśli chcesz.

Podczas dodawania produktu do koszyka, na górze strony, wybierz metodę parzenia, pod którą mamy zmielić kawę.

        kettle.png       moka-pot.png    


Data Palenia

Palimy na bieżąco! Oczywiście, na każdej paczce znajduje się data palenia. Jeśli od daty na zgrzewie, nie minęło 7 dni prosimy o odczekanie tygodnia od daty palenia.


Dlaczego?

Kawa po wyjściu z pieca gazuje. Dlatego w każdej z naszych paczek znajdziemy wentyl "one way". Po tygodniu od daty palenia kawa osiąga szczyt swoich wartości. Dlatego jest tak ważne, żeby kawa była świeża.


Data przydatności

Jako Qualia Caffe rekomendujemy, że naszą kawę należy spożyć do 6 miesięcy. Unikajmy kaw, których okres przydatności sięga czasami nawet do 2 lat.


Przechowywanie

Po otwarciu przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

Rodzaj kawy
Ziarnista
Stopień palenia ziaren
Średni
Waga
250 g
Słodycz
3/4
Kwasowość
0,5/4
Moc kawy
3,5/4
Skład
60% Arabica / 40% Robusta
Profil sensoryczny
Ciasto Marchewkowe / Karmel / Cedr
Rodzaj produktu
Kawy
No reviews

Te produkty mogą Ci się spodobać

Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności