Kawa ziarnista / mielona Qualia...
Kawa ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 2.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty
Kawa ziarnista / mielona Qualia...
Kawa ziarnista / mielona Qualia...
Kawa ziarnista / mielona Qualia...
Kawa ziarnista / mielona Qualia Pokusa Krokusa 5.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty
Kawa ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 2.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty
Kawa ziarnista / mielona Qualia Pokusa Krokusa 5.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty
Kawa ziarnista / mielona Qualia Pokusa Krokusa 5.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty
Kawa ziarnista / mielona Qualia Pokusa Krokusa 5.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty

Kawa ziarnista / mielona Qualia Pokusa Krokusa 5.0 - 250 g - Szczecińskie Klimaty

12284
Produkt dostępny na zamówienie
39,00 zł
Brutto

31,71 zł netto

Kraj: Kostaryka


Region: San José


Gatunek: Arabica


Obróbka: Washed


Odmiana: Catuai & Caturra


Wysokość upraw: 1700 -2000 m. n. p. m.


Słodycz Filtr:  3/4   black-circle_14.png black-circle_14.png black-circle_14.png  


Kwasowość Filtr: 1,5/4  black-circle_14.png   


Moc Filtr: 2/4   black-circle_14.png black-circle_14.png  


Słodycz Espresso:  2/4   black-circle_14.png black-circle_14.png   


Kwasowość Espresso: 3/4  black-circle_14.png black-circle_14.png black-circle_14.png 


Moc Espresso: 3/4   black-circle_14.png black-circle_14.png black-circle_14.png 


Profil sensoryczny: Czekolada / Miód / Kwiaty


Profil palenia kawy: Omniroast. Pod espresso i filtr. 

        kettle.png       moka-pot.png         

Sposób mielenia

 

Kawa ziarnista Qualia Pokusa Krokusa 5.0 - 250 g

Pokusa Krokusa to omniroast, czyli kawa wypalona w taki sposób, że można ją zarówno parzyć tradycyjnymi metodami jak zalewajka czy ekspres ciśnieniowy oraz metodami przelewowymi. W zależności od metody parzenia - napar różni się słodyczą i kwasowością. W obu wersjach parzenia w kawie możecie wyrzuć słodkie nuty miodu oraz czekoladę i kwiaty. 

W wersji zaparzonej pod espresso kwasowość jest mocniej wyczuwalna. Natomiast przelew jest słodszy. 

Pokusa Krokusa to kawa z naszej autorskiej linii Szczecińskie Klimaty, inspirowanej Szczecinem, gdzie wypalamy nasze rzemieślnicze kawy. Nazwa kawy nawiązuje do  krokusów rosnących na Jasnych Błoniach, których każdy mieszkaniec Szczecina wypatruje na znak nadchodzącej wiosny. Opakowanie to projekt szczecińskiego artysty, rysownika, grafika i architekta - Łukasza Bogdanowicza.

Pokusa Krokusa - CHARAKTERYSTYKA ZIELONEGO ZIARNA

Kraj: Kostaryka


Region: San José


Gatunek: Arabica


Obróbka: Washed


Odmiana: Catuai & Caturra


Wysokość upraw: 1700-2000 m. n. p. m.


Pokusa Krokusa - ziarno SPECIALTY

Kawa Pokusa Krokusa to ziarna z segmentu specialty, co oznacza, że zawiera jedynie najwyższej jakości ziarna, które podczas specjalistycznej oceny przez wykwalifikowanych Q-graderów otrzymały ponad 80 punktów w 100-stopniowej skali. Aby ziarna mogły zostać zakwalifikowane do segmentu specialty, muszą być pozbawione defektów. Kawy specialty stanowią jedynie 1% całego rynku kawowego, co jeszcze bardziej podkreśla ich wyjątkowość. Ziarna specialty muszą być jasno lub średnio palona, by naturalny smak nie został zdominowany przez nuty palone. Jakość specialty jest kontrolowana na każdym etapie od sadzonki po filiżankę doskonałej kawy. 

CHARAKTERYSTYKA WYPALONEGO ZIARNA

Head Roaster: Podwójnie utytułowany Mistrz i Wicemistrz Polski Roasting - Paweł


Roaster: Krystian


Profil palenia: Omniroast pod espresso i filtr


Profil sensoryczny: Czekolada / Miód / Kwiaty


Słodycz Filtr:  3/4   black-circle_14.png black-circle_14.png black-circle_14.png  


Kwasowość Filtr: 1,5/4  black-circle_14.png   


Moc Filtr: 2/4   black-circle_14.png black-circle_14.png  


Słodycz Espresso:  2/4   black-circle_14.png black-circle_14.png   


Kwasowość Espresso: 3/4  black-circle_14.png black-circle_14.png black-circle_14.png 


Moc Espresso: 3/4   black-circle_14.png black-circle_14.png black-circle_14.png 


Wypalaniem tej kawy zajmuje się nasz Head Roastera a jednocześnie podwójnie utytułowany Mistrz Polski Roasting 2020 oraz Wicemistrz Polski Roasting 2022 - Paweł Drzażdżewski. (W roku 2021 nie było Mistrzostw Polski ze względu na pandemię).

REKOMENDOWANE METODY PARZENIA

OMNIROAST:

EKSPRES CIŚNIENIOWY (KOLBOWY I AUTOMATYCZNY)


ZALEWAJKA (KAWA ZALEWANA W KUBKU)


KAWIARKA


FRENCH PRESS


EKSPRES PRZELEWOWY


INNE METODY PRZELEWOWE

        kettle.png       moka-pot.png      

ZROBIONE W SZCZECINIE, WYPALONE PRZEZ MISTRZA

Kawy w naszej palarni Qualia Caffe wypalane są rzemieślniczo. Jakość jest dla nas najważniejsza, dlatego do naszych paczek trafia jedynie kawa jakości premium i specialty. Staranną selekcją ziaren, ich wypalaniem oraz testowaniem w procesie cuppingu zajmuje się nasz Head Roaster - Paweł Drzażdżewski. Podwójnie utytułowany Mistrz i Wicemistrz Polski. 

Serce naszej firmy, czyli palarnia kawy znajduje się w Szczecinie. Pomimo tego, że nasze kawy cieczą się popularnością w całej Polsce zawsze z dumą myślimy o naszych lokalnych korzeniach, dlatego właśnie powstała nasza autorska linia Szczecińskie Klimaty - nazwami i grafikami nawiązująca do Szczecina. Nasze produkty są laureatem nagrody "Zrobione w Szczecinie", przyznawanej produktom i usługom, charakteryzującym się wysoka jakością, unikalnością i lokalnym charakterem.

Możemy zmielić tę kawę, jeśli chcesz.

Podczas dodawania produktu do koszyka, na górze strony, wybierz metodę parzenia, pod którą mamy zmielić kawę.

        kettle.png       moka-pot.png    

Uprzejmie informujemy, iż kawy z naszej palarni Qualia Caffe zmielone na życzenie Klienta w sklepie internetowym to towary nieprefabrykowane. Mielimy je po złożonym zamówieniu, zgodnie z indywidualnymi potrzebami każdego Klienta (rodzaj mielenia - dopasowany do sposobu parzenia danej kawy - wybrany przez Klienta) w takim przypadku Klient nie ma prawa zwrotu. Aby zmielić kawę, musimy rozciąć opakowanie a później ponownie je zgrzać - nie jest to fabryczny zgrzew. Prosimy o przemyślane zakupy. 

Rodzaj kawy
Ziarnista
Kraj pochodzenia ziaren
Kostaryka
Stopień palenia ziaren
Mieszany
Przeznaczenie
Filtr / Espresso
Waga
250 g
Słodycz
2/4
Kwasowość
3/4
Moc kawy
3/4
Skład
100% Arabica
Profil sensoryczny
Czekolada / Miód / Kwiaty
Rodzaj produktu
Kawy
Rodzaj
Qualia 250 g
Obróbka
Washed

Na czas dostawy składa się termin realizacji zamówienia (od 1 do 2 dni roboczych) oraz poniższy termin dostarczenia przesyłki (dni robocze). 

99% przesyłek dostarczana jest w ciągu 24 h od zamówienia!*

Darmowa dostawa już od 199zł!

Kurier InPost

1-2 dni

płatność z góry

15,00 zł

płatność przy odbiorze

18,00 zł
Paczkomat® InPost 1-2 dni

płatność z góry

14,00 zł
Orlen Paczka 1-2 dni

płatność z góry

11,50 zł
Odbiór osobisty ul. Struga 15 Qualia Caffe (Prawobrzeże) 1 dzień**
płatność z góry i płatność przy odbiorze; Odbiór w godzinach 10:00-16:00
Odbiór osobisty ul. Struga 15 Sportfit Ekko Squash&Fitness (Prawobrzeże) 1 dzień**
płatność z góry; Odbiór w godzinach 16:00-22:00

*Dotyczy przewoźnika InPost.

Wszystkie informacje na temat dostawy sprawdzisz tutaj

Wybierz jedną spośród dostępnych metod płatności:

- Szybki przelew on-line przez system Przelewy24

- Przelew tradycyjny,

- Płatność kartą Visa / Mastercard lub MasterPass przez system Przelewy24,

- Płatność przy odbiorze kartą lub gotówką.

Ten produkt nie ma jeszcze żadnej opinii. Zaloguj się, aby dodać opinię o produkcie.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

Te produkty mogą Ci się spodobać

Klienci, którzy kupili ten produkt, kupili również

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania
Chat Button Przycisk czatu. Naciśnij, żeby uruchomić.
Przycisk czatu messenger. Naciśnij, żeby przejść do Facebook messenger.