Ekspres do kawy Victoria Arduino VA388 Black Eagle - Gravitech 2 Gr

Victoria Arduino Victoria Arduino

Nowy produkt

Ekspres do kawy Victoria Arduino Black Eagle 2gr Powiększ

Cena katalogowa:

80 776,25 zł

Ekspres do kawy Victoria Arduino VA388 Black Eagle 2 Gr Gravitech

VA388 Black Eagle Gravitech to ekspres ciśnieniowy dla tych, którzy swoje życie poświęcili kawie; dla tych, którzy uczą się kawy i eksperymentują z nią każdego dnia, by przelać to, co najlepsze do filiżanki. Od 2015 roku jest to oficjalna maszyna Mistrzostw Świata Baristów.

Precyzyjny i niezawodny, jest czymś więcej niż zwykłym ekspresem do kawy espresso. Ekspres jest stabilny, wolumetryczny i charakteryzuje się bardzo wsyoką powtarzalnością. Idealne urządzenie do dużych, dobrych kawiarni. W wielu badaniach w celu uzyskania spójnego wyniku w filiżance, bariści potwierdzili, że system wolumetryczny jest lepszy w uzyskiwaniu powtarzalnego produktu w porównaniu z trybem ręcznym. Wolumetryczny ekspres z maksymalną stabilnością temperatury, pomaga baristom w ich codziennej pracy. Architekt Viglino zaprojektował urządzenie z większą ilością krzywizn i asymetrycznych elementów, dzięki czemu produkt ma wysokość 49 centymetrów.

Victoria Arduino Black Eagle to ekspres polecany do kawiarni segmentu speciality, gastronomii i restauracji z dużą sprzedażą kawy, na specjalistyczne zawody baristyczne oraz dla profesjonalistów.

GRAVITECH. Perfekcja w każdej kropli.

Celem zespołu Victoria Arduino nie było dostarczenie technologii, która pozwoli Ci tylko na „odkrywanie” kawy, ale systemu, który na zawsze rozwiąże problemy Twojej kawiarni. Technologia Gravimetric jest właśnie takim rozwiązaniem: gwarantuje precyzyjną kontrolę nad każdym stadium parzenia espresso, co skutkuje doskonałym naparem w filiżance. Zadaniem baristy jest perfekcyjne ustawienie parametrów espresso i uzysku w filiżance, a o powtarzalność zadba maszyna. 

Technologia Gravitmetric odpowiada za zważenie uzysku espresso bezpośrednio w filiżance. Informacja ta jest zdecydowanie bardziej precyzyjna, niż wcześniejsze technologie dozowania naparu, a co najważniejsze pomiar ten nie jest zakłócany przez żadne czynniki zewnętrzne. Barista ma kontrolę nad każdym zaparzanym espresso.

PANEL GŁÓWNEGO WYŚWIETLACZA. Dostęp do wnętrza.

Dzięki przejrzystemu wyświetlaczowi TFT na froncie maszyny możesz w łatwo i szybko ustawić oraz na bieżąco kontrolować wszystkie parametry parzenia. Pozwoli Ci on również na monitorowanie licznika kaw, aktywowanie poszczególnych grup, przesyłanie ustawień pomiędzy grupami ekspresu i na wiele więcej. 

WYŚWIETLACZE GRUP. Monitoring procesu parzenia.

Gravitech daje użytkownikowi precyzyjną kontrolę nad gramaturą zaparzanego espresso i czasem parzenia. Wyświetlacze na grupach pozwolą Ci na śledzenie informacji o czasie parzenia espresso i jego wadze w czasie rzeczywistym.

TECHNOLOGIA T3.Temperatura, której potrzebuje Twoja kawa.

W profesjonalnych ekspresach, temperatura odgrywa kluczową rolę w procesie parzenia ze względu na jej wpływ na smak kawy. Poprzez wieloletnie testy i eksperymenty oraz dzięki współpracy z najlepszymi baristami, zespół Nuova Simonelli stworzył system T3. Dba on o to, by zaprogramowana przez Ciebie temperatura odpowiadała temperaturze wody, która spotyka kawę w kolbie ekspresu, a nie była tylko fikcyjną wartością, nie mającą żadnego związku z rzeczywistością. Poza polepszeniem smaku każdej kawy system ten sprawia, że ekspres jest niezwykle energooszczędny i znacznie skraca czas od włączenia do całkowitego nagrzania. Technologia T3, umożliwia precyzyjną kontrolę nad temperaturą wody w bojlerze, dozowniku pary oraz w grupie. T3 daje również możliwość indywidualnego ustawienia temperatury w każdej grupie, np. pod różne rodzaje serwowanych kaw.

SIS (Soft Infusion System)

System automatycznie dopasowuje ciśnienie i zwiększa je w miarę postępu ekstrakcji.

DOZOWANIE WOLUMETRYCZNE

Na każdej grupie można zaprogramować do 4 indywidualnych doz, o różnej wielkości uzysku, temperaturze wody i ciśnieniu potrzebnemu do ekstrakcji kawy.

COOL TOUCH SYSTEM

Dysza pary jest izolowana termicznie, dając większą kontrolę nad temperaturą pary i  ochronę baristy przed oparzeniem.

STEAM POWER CONTROL

Dysza na mleko włączana jest za pomocą dźwigni, dzięki czemu praca na niej jest bardzo łatwa i szybka.

AUTOMATYCZNE CZYSZCZENIE

W Black Eagle można przeprowadzić osobne, automatyczne czyszczenie dla każdej z grup nawet podczas pracy. Dzięki temu można jednocześnie przyjmować zamówienia, przygotowywać kawy i dbać o czystość ekspresu, co nie tylko przedłuża jego żywotność, ale i wpływa na doskonały smak naszego naparu.

ODWRÓCONE LUSTERKO

Odwrócone lusterko daje możliwość kontroli nad espresso bez konieczności schylania się przy każdej kawie.


DESIGN. Perła kawiarni.


Niezwykle elegancki i surowy design maszyny, precyzja wykonania oraz jakość użytych materiałów sprawią, że Ty sam jak i klienci Twojej kawiarni nie będą mogli oderwać wzroku od bryły Black Eagle’a.

EKOLOGIA

Black Eagle to pierwszy profesjonalny ekspres do kawy espresso, który dba o nasza planetę. Urządzenie jest częścią Ongreening, platformy poświęconej zrównoważonemu rozwojowi i rozpowszechnianiu praktyk budownictwa ekologicznego na całym świecie, jednocześnie zachęcając do dzielenia się informacjami i wiedzą. Black Eagle można zaprogramować, tak aby automatycznie przechodził w stan spoczynku, co zmniejsza zużycie energii i pozytywnie wpływa na środowisko.

Dostępne kolory: Black, White, Steel.

Wysokość 49 cm
Szerokość 82,5 cm
Głębokość 69,5 cm
Waga 85 kg
Moc 7300W
Pojemność bojlera 14 l
Pojemność bojlera kawy (L) 0,7 l
Napięcie 208--240 V 50--60 Hz | 380TRIF 50 Hz
Akceptuj

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności