Wybór dobrej kawy do gastronomii to bardzo ważna rzecz z kilku powodów. Po pierwsze – musi ona być na tyle uniwersalna żeby smakowała zarówno jako espresso czy americano, a także w połączeniu z mlekiem, np. przy cappuccino. Po drugie – musi być tak dobrana, aby pasowała większości gości. Oczywiście powinna być wysokiej jakości, ...
Wybór dobrej kawy do gastronomii to bardzo ważna rzecz z kilku powodów. Po pierwsze – musi ona być na tyle uniwersalna żeby smakowała zarówno jako espresso czy americano, a także w połączeniu z mlekiem, np. przy cappuccino. Po drugie – musi być tak dobrana, aby pasowała większości gości. Oczywiście powinna być wysokiej jakości, bo kto wie, kiedy do Twojej kawiarni lub restauracji przyjdzie prawdziwy entuzjasta kawy. Kawa, która zostanie mu podana, może w całości zaważyć na jego opinii i na tym, czy poleci Twój lokal innym. Kawa do gastronomii powinna być też tak zbalansowana w smaku, żeby nie była ani zbyt gorzka, ani za bardzo kwasowa – wtedy możesz mieć pewność, że dopasujesz się do większości gości.
W Qualiashop.pl znajdziesz kawy wypalane w naszej szczecińskiej palarni. W stałej ofercie mamy zarówno kilka mieszanek, jak i singli, czyli ziaren pochodzących z jednego kraju. Są to kawy pochodzące m. in. z Brazylii, Gwatemali, Hondurasu czy Gwatemali. Większość kaw to 100 % Arabica, która jest uważana za najszlachetniejszą odmianę kawy. W zależności od kraju, z którego pochodzi, w smaku można w niej wyczuć aromaty cytrusowe i kwiatowe (ziarna z Afryki) lub orzechowo-czekoladowe (ziarna z Ameryki Południowej i Środkowej). Posiadamy też mieszanki Arabiki z Robustą, która jest nieco bardziej gorzka, ale ma większą zawartość kofeiny niż Arabica, co może być decydującym czynnikiem podczas wyboru. Takie mieszanki polecamy np. do hotelowych kawiarni, w których goście pijąc poranną kawę oczekują szybkiego obudzenia przez kawowy „zastrzyk” z kofeiną.
Jeżeli Twój lokal mieści się w województwie zachodniopomorskim, to serdecznie zapraszamy do naszej siedziby w Szczecinie. Na miejscu przeprowadzimy dla Ciebie degustację naszych kaw Qualia, spośród których wybierzesz Twoim zdaniem najlepszą. Podczas degustacji zawsze służymy pomocą i jesteśmy cierpliwi – Twoje zdanie jest najważniejsze, dlatego spokojnie degustuj każdy napar, aby być w pełni zadowolonym z wyboru. Istnieje także możliwość wypalenia autorskiej mieszanki kawy Qualia do Twojej kawiarni– ziarna wypalimy dla Ciebie na miejscu, w naszej palarni. Może to być dobre rozwiązanie, jeżeli chcesz mieć indywidualnie dobraną kawę, a dodatkowo może ona być z logo Twojej kawiarni, co dodaje jej w oczach klientów dodatkowej wartości.
Jeżeli nie masz możliwości nas odwiedzić, nie ma problemu. Wtedy po prostu zamów wybraną kawę w naszym sklepie internetowym i spokojnie testuj u siebie. Wszystkie kawy Qualia pakowane są w paczkach po 1 kg lub 250 g – jedna i druga wielkość jest odpowiednia, aby przetestować zaparzoną kawę w każdej formie. Spróbuj, czy espresso nie jest zbyt kwaśne i czy dobrze komponuje się z mlekiem np. w cappuccino. Klienci lubią różnie podane kawy, dlatego powinieneś zadbać, aby każdy z nich poczuł się zadowolony pijąc swój ulubiony napar w Twojej kawiarni.
Jeżeli żadna z proponowanych przez nas kaw do kawiarni nie spełni Twoich oczekiwań, masz możliwość zamówienie indywidualnej mieszanki, którą wypalimy według Twoich wytycznych i wyślemy Ci tak samo, jak kawę zamówioną ze sklepu. Jeśli będziesz chciał, będzie ona sygnowana logo Twojego lokalu. Takie rozwiązanie może być bardzo korzystne, ponieważ klienci widząc kawę z Twoim logo poczują się docenieni – w końcu sam zadbałeś o to, aby w Twojej kawiarni była najlepiej dobrana kawa.
Wybór kawy, jaka będzie parzona w Twojej kawiarni, to bardzo ważna sprawa. Daj sobie czas na testy i sprawdź wszystkie dostępne opcje, aby być pewnym, że wybrałeś najlepsze ziarna. Dobrze dobrana kawa może mieć wpływ na to, czy klienci do Ciebie wrócą.
Jeżeli dopiero otwierasz swoją kawiarnię lub restaurację, oprócz kawy musisz zakupić także ekspres oraz młynek. Zapraszamy również do zapoznania się z naszą ofertą ekspresów do gastronomii oraz profesjonalnych młynków.
MniejSłodycz: 2/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 4/4 Skład: 80% arabica, 20% robusta Profil sensoryczny: Rodzynki / Orzech włoski / Karmel
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 3/4 Skład: 80% arabica, 20% robusta Profil sensoryczny: Czekolada / Orzech Arachidowy / Karmel
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 3/4 Moc: 2/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech laskowy
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 3/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech włoski / Karmel
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 3/4 Skład: 80% arabica, 20% robusta Profil sensoryczny: Czekolada / Orzech Arachidowy / Karmel
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 3/4 Moc: 2/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech laskowy
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Prażone migdały
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Prażone migdały
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 4/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Marcepan / Gorzka czekolada
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 4/4 Skład: 80% arabica, 20% robusta Profil sensoryczny: Rodzynki / Orzech włoski / Karmel
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Karmel / Orzech włoski / Jeżyny
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada / Orzechy / Pomarańcze / Jaśmin Kraj: Brazylia Sertão / Etiopia Beshu / Peru Finca Lajas Region: Botelhos / Sidamo / Rosa del Mirador, San Martin Obróbka: pulped natural / myta / myta + fermentacja 90h Odmiana: Bourbon / 74-1-58, 74-1-65, 74-1-12 / typica, catuai Wysokość upraw: 1000-1200 / 2180 / 1425 m.n.p.m....
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 1,5/4 Skład: Arabica Profil sensoryczny: Orzechy / Mandarynki / Banan + niespodzianka z segmentu specialty
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 2/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Banan / Mandarynka / Orzech nerkowca
Data palenia: 18.01.2021 Profil sensoryczny: Morela / Truskawka / Mango Kraj: Rwanda Region: Gakenke Obróbka: Naturalna Odmiana: Bourbon Wysokość upraw: 1750-2000 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod alternatywne metody parzenia.
Data palenia: 25.01.2021 Profil sensoryczny: Wanilia / Marcepan / Czekolada / Orzechy / Jaśmin Kraj: Rwanda Region: Gakenke Obróbka: Myta Odmiana: Robusta Wysokość upraw: 1400-1800 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod alternatywne metody parzenia i espresso.
Data palenia: 19.01.2021 Profil sensoryczny: Biszkopt / Ciemna czekolada / Borówka amerykańska Kraj: Kostaryka Region: Tarrazu Obróbka: Naturalna Odmiana: Typica Wysokość upraw: 1765 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod alternatywne metody parzenia.
Data palenia: 04.01.2021 Profil sensoryczny: Białe wino / Czarna porzeczka Kraj: Nikaragua Region: Nueva Segovia Obróbka: Myta Odmiana: Pacamara Wysokość upraw: 1300 m.n.p.m. Profil palenia kawy: pod alternatywne metody parzenia.
Słodycz: 3/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 2/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Banan / Mandarynka / Orzech nerkowca
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 2/4 Moc: 3/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Karmel / Orzech włoski / Jeżyny
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1,5/4 Moc: 3/4 Skład: 100% arabica Profil sensoryczny: Gorzka czekolada / Orzech włoski / Karmel
Słodycz: 2/4 Kwasowość: 1/4 Moc: 4/4 Skład: arabica Profil sensoryczny: Marcepan / Gorzka czekolada
Filtry
Ładowanie...
Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności