Kawy Premium

KAWY Z LINII PREMIUM

Rzemieślniczo wypalane wysokiej jakości ziarna z segmentu premium. Średnie i ciemne palenie pod espresso wydobywa z kawy czekoladowo-orzechowe nuty i sprawia, że są to idealne kawy do ekspresu ciśnieniowego (automatycznego lub kolbowego), zalewajki lub kawiarki. Wypalane w Szczecinie przez podwójnie utytułowanego Mistrza i Wicemistrza Polski Roasting.


QUALIA KAWY PREMIUM 

Linia Premium (czarna) to klasycznie palone kawy o wyczuwalnych aromatach czekolady oraz orzechów. Dedykowane do tradycyjnych metod parzenia takich jak ekspres ciśnieniowy (kolbowy i automatyczny), kawiarka, french press czy też tzw. „zalewajka”.

KAWY PREMIUM Z RZEMIEŚLNICZEJ PALARNI KAWY 

Kawy z linii Premium wypalane są rzemieślniczo w naszej szczecińskiej palarni Qualia Caffe. Na każdym etapie tworzenia kawy przykładamy najwyższą uwagę do jakości: od wyboru zielonego ziarna do momentu, kiedy wypalona kawa trafia do paczek. Ziarna lub wypały, które nie przejdą naszej surowej oceny - nigdy nie trafiają do waszych filiżanek. Nad całością procesu czuwa nasz Head Roaster - podwójnie utytułowany Mistrz i Wicemistrz Polski Roasting. 

STOPIEŃ PALENIA KAW PREMIUM

Kawy z segmentu Premium wypalamy średnio lub ciemniej wydobywając z nich słodycz i orzechowo-czekoladowe nuty. Im ciemniejsze palenie, tym kawa jest mniej kwaśna. Jednak nigdy nie palimy kaw tak ciemno jak niektóre popularne sieci dostępne w dużych marketach, ponieważ tak ciemne palenie służy ukryciu defektów ziarna, a ziarna na których pracujemy są bardzo dobrej jakości. 

KAWY PREMIUM - 100% ARABIKI I BLENDY

W ofercie naszej palarni znajdziecie zarówno 100% arabiki jak i blendy, czyli mieszanki arabiki i robusty, które zawierają więcej kofeiny i są bardziej pobudzające. 

100 % arabiki z linii Premium:

- Bello, 

- XuXu, 

- Xu-Xu Dark.

Mieszanki arabiki i robusty:

- Gusto, 

- Italian Blend, 

- Crema Blend, 

- Forte.

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania