Pod espresso


Kawa pod espresso, czyli tradycyjne metody parzenia

Kawa wypalona pod espresso oznacza, że została średnio lub ciemno palona pod takie metody jak ekspres ciśnieniowy (automatyczny i kolbowy), tradycyjną zalewajkę, kawiarkę czy french press. 

Kawy wypalone pod te metody parzenia mogą być zarówno 100% arabiką jak i blendem arabiki i robusty. W naszej ofercie znajdziecie cały wachlarz profili smakowych kaw przeznaczonych pod espresso. Od klasycznych, ciemno palonych, nie kwaśnych kaw takich jak Italian Blend, Gusto, Stoczniowa Robota czy Xu-Xu Dark poprzez bardzo delikatną kawę Bello, która w kawach mlecznych smakuje jak deser do Xu-Xu, Szczecińskiego Sztosa, Prawego Brzegu i Pokusy Krokusa z kwaśnymi nutami. 

Kawy pod espresso mogą być zarówno z segmentu premium jak i specialty. Kawy są dostępne w formie ziarnistej, mielonej i w kapsułkach. W formie klasycznej i bezkofeinowej.

W naszej ofercie znajdziecie kawy wypalone pod tradycyjne metody parzenia z naszej szczecińskiej palarni kawy Qualia Caffe oraz z włoskich palarni Carraro, Illy i Vergnano

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania

Używamy plików cookies do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści, analizowania ruchu na stronie oraz zapewnienia bezpiecznego korzystania ze strony. Klikając lub nawigując na tej stronie, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji przy użyciu plików cookies. Więcej informacji, łącznie z informacjami o dostępnych opcjach kontroli, znajdziesz w dokumencie Polityka prywatności