Pod espresso

KAWY WYPALONE POD ESPRESSO

Kawy wypalone pod espresso są stworzone do parzenia w ekspresach ciśnieniowych (kolbowych i automatycznych), kawiarce czy jako tradycyjna zalewajka. Doskonale smakują samodzielnie a także z mlekiem. W naszej ofercie znajdziecie rzemieślnicze kawy wypalane przez Mistrza Polski Roasting oraz włoskie bestsellery z palarni Vergnano, Carraro i Illy.


KAWA POD ESPRESSO, CZYLI TRADYCYJNE METODY PARZENIA

Kawa wypalona pod espresso oznacza, że została średnio lub ciemno palona pod takie metody jak ekspres ciśnieniowy (automatyczny i kolbowy), tradycyjną zalewajkę, kawiarkę czy french press. 

Kawy wypalone pod te metody parzenia mogą być zarówno 100% arabiką jak i blendem arabiki i robusty. W naszej ofercie znajdziecie cały wachlarz profili smakowych kaw przeznaczonych pod espresso. Od klasycznych, ciemno palonych, niekwaśnych kaw takich jak Italian Blend, Gusto, Stoczniowa Robota czy Xu-Xu Dark poprzez bardzo delikatną kawę Bello, która w kawach mlecznych smakuje jak deser do Xu-Xu, Szczecińskiego Sztosa, Prawego Brzegu i Pokusy Krokusa z kwaśnymi nutami. 

Ziarna kawy wypalone pod espresso mogą być zarówno z segmentu premium jak i specialty. Kawy są dostępne w formie ziarnistej, mielonej i w kapsułkach. W formie klasyczne (kofeinowej) i bezkofeinowej.

W naszej ofercie znajdziecie kawy wypalone pod tradycyjne metody parzenia z naszej szczecińskiej palarni kawy Qualia Caffe oraz z włoskich palarni Carraro, Illy i Vergnano. 

KAWY WYPALONE POD ESPRESSO - STOPNIE PALENIA

Kawy espresso mogą być wypalone średnio i ciemno. W palarni Qualia Caffe w Szczecinie wypalamy kawy pod espresso głównie jaśniej (jasne średnie palenie), mamy kilka kaw wypalonych ciemniej, ale żadna z nich stopniem palenia nie dorównuje kawom palonym we włoskim stylu. Odpowiedni stopień wypalenia wydobywa i podkreśla naturalne walory ziarna. Na przykład orzechowo-czekoladowe nuty kaw z Brazylii czy owocowe nuty kaw z Afryki. Te ciemniej palone są mniej kwasowe i idealnie komponują się z mlekiem lub jego zamiennikami.

KAWY POD ESPRESSO ZE SZCZECIŃSKIEJ PALARNI QUALIA CAFFE

Szczecińska palarnia Qualia Caffe to przede wszystkim jakość. Od momentu starannej selekcji ziaren, do momentu trafienia już wypalonych do paczki, sprawdzamy każdy etap i jeśli kawa choć minimalnie nie spełnia naszych wyśrubowanych norm, nie trafia na półkę. Kawy pod espresso komponuje i wypala nasz Head Roaster i podwójnie utytułowany Mistrz Polski - Paweł Drzażdżewski. W naszej ofercie znajdziecie zarówno 100% arabiki jak mieszanki arabiki z robustą, należące do dwóch linii: czarnej Premium i białej Szczecińskie Klimaty. Kawy wypalone pod espresso w szczecińskiej palarni Qualia Caffe:

- Bello,

- Xu-Xu,

- Xu-Xu Dark

- Gusto

- Italian Blend

- Crema Blend

- Forte

- Szczeciński Sztos

- Pokusa Krokusa

- Prawy Brzeg

- Stoczniowa Robota.

WŁOSKIE KAWY WYPALONE POD ESPRESSO

W ofercie naszego sklepu znajdziecie również kawy z włoskich palarni: Vergnano, Carraro i Illy. Vergnano i Carraro to najstarsze włoskie, rodzinne palarnie kawy, które znają się na tworzeniu ciemno wypalonych nie kwaśnych kaw. Kawy w ziarnach i mielone, 100% arabiki i mieszanki espresso a nawet oferta bezkofeinowa. 

Product added to wishlist
Produkd dodany do porównania