Szczeciński Sztos z nową załogą 2.0

Nie zwalniamy tempa i cały czas działamy z myślą o Was i Waszych wyrafinowanych gustach i podniebieniach! Dzisiaj przedstawiamy Wam nasze nowości oraz “stare” kawy w nowej odsłonie. Cały zespół wspólnie pracował nad nowym designem opakowań, było bardzo wiele propozycji, głosowań i poprawek naszego grafika (który ma nas już dosyć). Nad kawowymi nowościami pracował oczywiście Mistrz Polski Roasting 2020 - Paweł, który zawsze ma ostatnie zdanie (a kto zna Pawła, ten wie, że także pierwsze, drugie i ósme). Mamy nadzieję, że nowa odsłona i nowości przypadną Wam do gustu i często będziecie po nie wracać. 



Nowa odsłona

Wiemy, że diabeł tkwi w szczegółach a mniej znaczy więcej, dlatego nowy design naszych kaw jest minimalistyczny, ale dopracowany w każdym detalu. Chcieliśmy podkreślić to, że w ofercie naszej palarni mamy 3 linie kaw.

Pierwsza linia doskonale znana przez miłośników alternatywnych metod parzenia to linia Kaw Specialty w żółtych opakowaniach. Ze względu na to, że naszym zdaniem jest doskonała, ta kolekcja pozostała niezmieniona.

Druga linia to nasze Kawy Premium w czarnych opakowaniach, a wśród nich bestsellerowe Bello i Xu-Xu Dark, a także Kolumbia Medelin, Xu-Xu czy Gusto. Zmieniliśmy rodzaj opakowania oraz etykiety, aby wszystkie informacje były jeszcze bardziej czytelne. Nowością w tej linii jest  kawa Specialty Brazylia Pedra Bonita palona pod espresso.

Trzecia linia naszych kaw to Szczecińskie Klimaty, czyli kawy inspirowane Szczecinem. Nazwy kaw z tej serii nawiązują do miasta, w którym znajduje się nasza palarnia Qualia. Tutaj pojawiły się dwie nowości, a właściwie dwie kawy “z nową załogą” - Sztos 2.0 oraz Szczeciński Zalew 2.0. Dlatego nie płaczcie już za starym Sztosem, po prostu spróbujcie i pokochajcie nowy.

Nowości

Sztos 2.0 

Sztos 2.0 z nową gwiazdorską załogą to mieszanka trzech rodzajów ziaren arabiki pochodzących z Brazylii (region Botelhos), Etiopii (region Sidamo) oraz Peru (region Rosa del Mirador, San Martin). Charakteryzuje się wysoką słodyczą. Profil sensoryczny to mleczna czekolada, orzechy, pomarańcze i jaśmin, wyraźniej wyczuwalne, kiedy jest chłodna. 

Szczeciński Zalew 2.0

Szczeciński Przelew 2.0 to 100% arabica: 75% ziaren pochodzi z Brazylii (Brazylia Pedra Bonita), 25% to niespodzianka segmentu specialty. Kawa charakteryzuje się głębokimi nutami orzechów połączonymi z cytrusowymi nutami mandarynek i słodyczą banana. W Szczecińskim Przelewie 2.0 wyczuwalna jest także "niespodzanka" smakowa, pochodząca właśnie z ziaren z segmentu specialty.

 

Brazylia Pedra Bonita Lot 4

 

Kawa charakteryzuje się owocowymi nutami banana i mandarynki. Całość uzupełniają orzechowe aromaty nerkowca. Kawa dla osób, które cenią wysoką jakość w klasycznym stylu. Brazylia Pedra Bonita palona jest pod espresso.